banner_aire_bonart_horitzontal

Exposicions

La Galeria Marlborough presenta l'obra fotogràfica d’Irving Penn

La Galeria Marlborough presenta l\'obra fotogràfica d’Irving Penn
bonart barcelona - 12/09/22

La Galeria Marlborough presenta, el 15 de setembre i fins al 12 de novembre, l'obra fotogràfica d’Irving Penn en una exposició inclosa dins del marc del Barcelona Gallery Weekend. Conegut per les seves impactants imatges i pel domini de la tècnica fotogràfica, que en la seva època es considerava una eina destinada a la documentació, Penn es va acostar a aquest mitjà amb ull d'artista i d'aquesta manera va ampliar el seu potencial creatiu. Va destacar per un estil fotogràfic precís i elegant, amb gran interès pel detall i un domini de la llum i del clarobscur admirables.

Va elevar la fotografia de moda, un fet purament comercial fins al moment, a la categoria d'art utilitzant nous recursos com la naturalitat de les models, el minimalisme i els fons neutres o la il·luminació, i obtenint com a resultat una barreja entre distinció i simplicitat. La senzillesa era la seva marca.

Entre tots els seus interessos, i vinculat al seu esperit estètic, va dur a terme una gran col·lecció de fotografies de tribus indígenes; en la dècada dels seixanta va recórrer Àfrica i Llatinoamèrica amb una càmera i un fons neutre realitzant retrats a diferents cultures i tribus. Composava les imatges de forma molt pictòrica, i no deixava res a l'atzar, controlava cada detall.

Irving Penn durant la seva dilatada carrera, que va durar gairebé set dècades, va ser pioner en l'ús i recuperació de mètodes tècnics del segle XIX, experimentació que va dur a terme quan va tancar el seu estudi de Manhattan i es va submergir en la impressió en platí en el laboratori que va construir en la granja familiar de Long Island, Nova York. Això va donar lloc a tres grans sèries: Cigarettes (1972), presentada en el MOMA de Nova York en 1975, Street Material (1975-76), exposada en el Metropolitan Museum of Art el 1977, i Archaeology (1979-80), exposada en la galeria Marlborough també de Nova York el 1982, consolidant la seva relació amb la galeria, que conserva una col·lecció de fotografies històriques, part de la qual es mostrarà a l'exposició.

GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180JP_Bonart-180x180-Online_

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90