Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Convocatòries

Convocatòria de la 17a edició de la Biennal d'Art Ciutat d'Amposta

Convocatòria de la 17a edició de la Biennal d\'Art Ciutat d\'Amposta
bonart amposta - 19/07/22

La convocatòria e la 17a edició de la Biennal d'Art Ciutat d'Amposta està oberta a tots els artistes majors d'edat amb residència a l'estat espanyol fins el proper 31 de juliol. Podran presentar un màxim de quatre obres de temàtica i tècnica lliure, que han de ser originals i inèdites, i no poden haver estat seleccionades ni premiades en cap altre certamen.

La Biennal d’Art Ciutat d’Amposta (BIAM) és un premi d’àmbit estatal que es convoca cada dos anys i que té una dotació econòmica de 5.000 euros. La resta d’artistes que formaran part de l’exposició de la BIAM22, pel fet d’haver estat seleccionats, rebran la quantitat de 400 euros impostos inclosos cadascun.

El jurat estarà format per, com a mínim, tres professionals del món de l’art i la Directora del Centre d’Art Lo Pati de l’Ajuntament d’Amposta que actuarà com a secretària amb veu però sense vot. Seran els encarregats de seleccionar les obres que formaran part de l’exposició de la dissetena edició de la BIAM i escolliran l'obra guanyadora. 

La BIAM ha anat evolucionant al llarg de les setze edicions anteriors (1989-2020) com un potent aparador de la creació emergent del país, consolidant-se com un termòstat de l’activitat artística a nivell estatal respecte a la creació contemporània, així com mesurant la temperatura de les diferents orientacions artístiques i conceptuals que guanyen protagonisme des dels diferents àmbits creatius, combinant artistes emergents i consolidats i aglutinant propostes d’alt nivell i noms de trajectòria reconeguda.

Com a certamen clau dins del circuit artístic nacional al llarg d’aquestes 17 edicions han passat artistes com Susy Gómez, Javier Peñafiel, Raquel Friera, Diana Rovira, Xavier Ristol, Pablo Bellot, Rafael G. Bianchi, Nuria Güell, Ian Waelder, Anna Dot, Matteo Guidi, Abel Jaramillo, Daniel De La Barra, David Ortiz, Olga Olivera, Mario Santamaría, Elena Aitzkoa, Lúa Coderch, Fermín Jimenez Landa; entre altres; i crítics i curadors com David Armengol, Sabel Gavaldón, Gerardo Peral, Amanda Cuesta, Montse Badia, Carles Guerra, David G.Torres, Carles Duran, Frederic Montornés, Cèlia del Diego, Oriol Fontdevila, Florenci Guntin, Ferran Barenblit, Juan Canela, Manuel Olveira, Martí Manen, Núria Enguita, Alexandra Laudo, Marc Navarro, Rosa Lleó o Hiuwai Chu. 

Impremta Pages - banner-180x178thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88