Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

Inauguració de la triple exposició "Mirades d'una Col·lecció" a Castell d'Aro i Platja d'Aro

Inauguració de la triple exposició \

El 9 de juliol es va inaugurar la triple exposició Mirades d’una Col·lecció, fons d’art de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i Sagaró. L’acte es va iniciar a les 19 hores a Castell de Benedormiens-Castell d’Aro i tot seguit es van dur a terme els parlaments del l’alcalde Maurici Jiménez i Ruiz i del personal del departament de cultural del consistori. Jiménez va destacar que aquesta triple exposició esdevé una oportunitat per posar en valor i descobrir una selecció de peces que pertanyen al Fons Municipal d’Art, un fons que s’ha anat nodrint després de quasi 40 anys d’exposicions organitzades per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró.

Jiménez també va voler remarcar que “és una aposta per la qualitat dels seus protagonistes combinant a més proximitat i mirada internacional així com per la diversitat de tècniques que abraça des de la pintura,l’escultura, el tapis, la fotografia, els audiovisuals i les instal·lacions efímeres. Cal destacar també la nostra voluntat de fer-nos presents en el record de perdurar tot construint un testimoniatges a partir dels catàlegs editats pel consistori en cada exposició que inaugurem”. Finalment l’alcalde va assenyalar que “crec fermament que l’accés a la cultura és un dret, ja que dignifica la persona i normalitza la seva inclusió a la societat, i si, tal com deia Beverly Sills: L’art és la firma de la civilització” i aquest catàleg és una mostra de la nostra empremta com a poble”.

Per la seva part, la historiadora i crítica de l’art i comissària de l’exposició, Conxita Oliver va remarcar que “al Castell de Benedormiens els visitants i poden trobar les figuracions, realitats, magicismes i subjectivitats”, mentre que la Masia Bas acull les obres dels artistes provinents de l’informalisme i de l’abstracció, fins a arribar a la diversitat més actual. L’altre comissari d’aquesta exposició, Juanjo Gallardo va voler recordar la figura de l,escultor i també participant en la mostra, Ángel Camino (Valoria la Buena, 1953) que va perdre la vida per mort sobtada a principis d’aquest mes de juliol a Àustria, país on estava passant les seves vacances a casa uns amics. Actualment Camino estava vivint a Sant Martí Sarroca des de l’any 1988. El tercer espai expositiu que es va recórrer a peu a les 21 hores va ser el Parc dels Estanys, que és una gran extensió natural on l’escultura de grant format es fusiona i dialoga amb el paisatge. El parc compta també, des de la seva rescent ampliació, amb dues cúpules de fusta, espais polivalents que neixen amb la voluntat d’esdevenir un nou espai d’interpretració de la natura i la cultura. Els assistents van poder gaudir de l’exposició d’escultures de gran format de Josep Coll, que es pot visitar fins al 17 de juny de 8 del matí fins a les 21 hores.

El llistat d’artistes que han format part d’aquesta exposició són: Josep Albertí, Manel Alvárez, Antoni Amat, Emili Armengol, Olga Andrino, Manel Anoro, Bonaventura Ansón, Xano Armenter, Eduard Arranz-Bravo, Francesc Artigau, Natalio Bayo, Manel Bea, Carles Bros, Angel Camino, Pep Camps, Josep Canals, Xavier Carbonell, Vincenzo Carmenati, Tom Carr, Sílvia Castell, Joaquim Chancho, Manuel Clemente Ochoa, Josep Coll, Quim Corominas, Modest Cuixart, Quim Domene, Agustí Español Viñas, Will Faber, Alberto Fabra, Joaquín Ferrer Millán, Lourdes Fisa, Domènec Fita, Pere Gastó, Margarita Gil Granero, Santiago Gimeno, Alberto Gómez Ascaso, Albert Gonzalo, Josep Grau Garriga, José Guillén Rojas, Pedro Jordán, Dimitri Kosiré, Shigeyoshi Koyama, José Luis Lasala, Anna Lentsch, Robert Llimós, Jaume Malaret, Manuel Marzo-Mart, Marcel Martí, Francesc Martí Rom, Casimir Martínez Tarrassó, Assumpció Mateu, Joan Mateu, Xavier Medina-Campeny, Javier Montesol, Glòria Muñoz, Josep Navarro Vives, Josep Niebla, José Luis Pascual, Antoni Pitxot, August Puig, Joan Puig Manera, Ramon Pujolboira, Lorenzo Quinn, Alberto Reina, Pablo Rey, Pere de Ribot, Martí Rom, Vicente Romero, Jaume Roser, Benet Rossell, Rosa Serra, Josep M.Subirachs, Alvar Suñol, Carles Torrent, Joaquim Ureña, Nori Ushijima, Evarist Vallés, Romà Vallès, Manu Vandereycken, Roberto Vandereycken, Lluís Vilà, Isidre Vilaseca i Ramon Vinyes.

Inauguració de la triple exposició \ Peces de llum de Tom Carr a la Masia Mas de Platja d’Aro

 

Projecció de Tom Carr i sopar en carpa exterior

A les 22 hores els participants es van desplaçar a la Masia Bas per continuar visitant l’exposició. A les afores de la Masia l’Ajuntament va instal·lar una carpa exterior en la que es va servir un sopar fred i tot seguit es va realitzar una projecció de les peces de llum de l’artista plàstic contemporani Tom Carr. Amb aquestes peces, que dialoguen amb l’arquitectura, els edificis i els espais del Castell de Benedormiens, la Masia Bas i el Parc dels Estanys, l’artista va voler traslladar a la llum tota la potència i la força de l’escultura.

Segons Conxita Oliver “són intervencions que impregnen simbòlicament tot l’espai i convoquen a submergir-s’hi com una experiència transformadora d’una memòria viva, present i continua. Les gammes cromàtiques vermelloses, associades amb l’energia, generen empatia renovadora al nostre inconscient” i referint-se a l’evolució de les obres de Carr, Oliver va afegir “l’artista passa per unes obres volumètriques amb materials habituals fins a les darreres obres, totalment immaterials i etèries. La fiscalitat objectual ha donat pas a la llum, l’energia i el color les estructures s’han anat simplificant, buscant els mínims elements”.

Tom Carr (Tarragona, 1956) és professor de l’Escola Massana de Barcelona i ha impartit cursos a l’School of Visual Arts de Nova York. Al finalitzar l’acte es va fer el lliurament del catàleg commemoratiu a tots els assistents. Cal dir, que l’organització de l’acte va posar un serveis d’autobús que va servir per poguer fer el trasllats entre els equipaments culturals i de retorn a Castell d’Aro un cop va finalitzar la vetllada. Segons normes del protocol, la majoria dels assistents van incorporar-se una peça vermella en el vestuari. La mostra es podrà visitar, en entrada lliure, al Castell de Benedormiens fins al 7 d’agost i a la Masia Bas fins a l’11 de setembre (dimarts-divendres de 18:00 a 21:00 hores i caps de setmana i festius d’11:00 a 13:00 hores i de 17:00 a 21:00 hores); i al Parc dels Estanys de manera permanent tot coindicint amb el seu horari d’obertura al públic (8:00 a 21:00 hores).

JP_Bonart-180x180-Online_Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1