canal-mnactec-1280-150

Certàmens

34a edició del Festival Visa Pour l'Image

34a edició del Festival Visa Pour l\'Image
bonart perpinyà - 29/08/22

Durant quinze dies es podrà visitar la 34ª edició del Festival Internacional de Fotoperiodisme de Perpinyà Visa Pour l’Image 2022, que s’inaugurarà el 27 d’agost i es podrà visitar fins al 11 de setembre d’enguany. 

La nova edició del Visa oferirà un total de 25 exposicions al centre de Perpinyà i en línia a la web del festival, 6 projeccions nocturnes al Campo Santo, 7 premis Visa d'or, 3 beques i 5 premis. També es duran a terme les tradicionals trobades amb els fotògrafs expositors, conferències, portfolio ressenyes, projeccions de Arte Reportage i grans notícies.

Per la seva part, la Llibreria Sauramps presentarà nombroses signatures de llibres i l'Institut Jean Vigo mostrarà els treballs dels guanyadors de les beques de curtmetratges de vídeo documental Canon i els informes dels nominats de la Visa d'or de l'information numérique franceinfo.

Pel que fa al tema de l’agenda, la setmana de professional durarà des del dilluns 29 d'agost al dissabte 3 de setembre. Les projeccions es realitzaràn des del dilluns 29 d'agost al dissabte 3 de setembre. I es programa per escolars durarà dues setmanes, des del dilluns 12 al divendres 16 de setembre i del dilluns 19 al divendres 23 de setembre. 

Al programa d’exposicions, hi participaran els següents fotògrafs:  Valerio Bispuri – Nelle stanze della mente, Sabiha Çimen – Hafiz, Jean-Claude Coutausse – En el camí de la campanya, Alain Ernoult – The 6th Extinction, Françoise Huguier – Discretion, Acacia Johnson – The Pilots Connecting Magnolia,– Alaska Selene, Remote “Zor”, dins del gueto romaní més gran d'Europa, Siegfried Modola – Dins de l'aixecament armat de Myanma,Andrew Quilty – Una guerra per sempre acaba, Eugene Richards – Un foraster, Arnaud Robert et Paolo Woods – Happy Pills,Alexis Rosenfeld – 1 Ocean,Tamara Saade - Graus de trauma, George Steinmetz - Pesqueria global Recollida de fauna marina, Goran Tomasevic - Entre la guerra i la pau.

34a edició del Festival Visa Pour l\'Image

 

Projeccions, fòrum, premis, tallers educatius, París

Les projeccions de Visa pour l'Image cobriràn els principals esdeveniments de l'any passat, des del setembre de 2021 fins a l’agost de 2022. Cada dia de la setmana, l'espectacle començarà amb un repàs cronològic de les principals novetats de l'any, històries, etc… El Festival també presentarà retrospectives de grans esdeveniments i figures.

Per altra part, durant tres dies es celebrarà un fòrum de trobada i discussió Transmission pour l’Image dirigit per Maggie Steber amb l’objectiu “d’aconseguir la transmissió d’una generació de fotoperiodistes (els que estaven i encara estant amb Visa Pour l’Image) lliurant els seus coneixements per a les noves generacions”. Els organitzadors han volgut remarcar que aquest fòrum no és un curs sobre com fer fotos, sinó que tot el contrari, la transmissió vol dir “que els joves fotoperiodistes puguin asumir els valors que són els principis bàsics que Visa aboca i tots els sol.licitants tindran el privilegi de formar part d’aquesta experiència, parlar i apendre amb els mentors professionals”. 

Pel que fa la Premi Visa d’Or de Notícies, el Premi Visa d’or, i el Premi Visa d’or de Perpinyà, el jurat ha fet una selecció de tots els informes vistos al llarg de l’any passat (tant els que hagin estat publicats com els indèdits), escollint un total de quatre nominats per categoría.  També hi haurà un segon jurat, que serà l’encarregat d’escollir els guanyadors del premi Visa d’Or (noticies i premsa diària). 

34a edició del Festival Visa Pour l\'Image

 

El programa per escolars d’enguany és una molt bona oportunitat per tal que tant  els professors com els alumnes vegin informes imatges internacionals, puguin fer anàlisis crítica i alhora conèixer persones que treballen en el sector dels mitjans de comunicació. Cal destacar la col.laboració entre el Centre d'Alfabetització i Informació Mediàtica del sistema educatiu francés (CLEMI) i el Sistema Educatiu del festival ja que s’ha convertit en una eina eficaç per treballar les imatges per a tots els nivells educatius, des de la llar d’infants fins al tercer nivell. 

Pel divendres 23 de setembre a les 20:00 hores del vespre  a la Grande Halle de La Villette, al nord de París, s’ha organitzat un programa presentat per Jean-François Leroy i Pauline Cazaubo (que s’ha programat dues vegades) on es farà una selecció d’informes projectat des d’una pantalla gegant i també es construirà un pont entre Perpinyà i París. 

La-Galeria-201602-recursEude, generic

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88