Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

LIX Concurs Internacional de Dibuix Ynglada-Guillot a l'Espai Isern Dalmau

LIX Concurs Internacional de Dibuix Ynglada-Guillot a l\'Espai Isern Dalmau
bonart barcelona - 23/06/22

L’Espai Isern Dalmau acull l’exposició LIX Concurs Internacional de Dibuix Ynglada-Guillot, organitzada per la Fundació Ynglada-Guillot amb la col·laboració de la Fundació Lluís Coromina i la Fundació Vila Casas. La mostra, que s’inaugurarà el 30 de juny a les 18 h, és un recull de les obres seleccionades en el marc del 59a edició del Premi Internacional de Dibuix Yngla­da-Guillot, i comptarà amb l’obra guanyadora de l’edició d’enguany, Estudio de Paolozzi de David Martínez Calderón, així com amb les tres obres finalistes i una selecció de vint dibuixos presentats en l'edició d'enguany.

Com cada any, el Concurs Internacional de Dibuix Ynglada-Guillot ha servit per donar reconeixement i visibilitat a diversos artistes del país, que hi han participat amb estils ben diversos, tant abstractes com figuratius. L’obra guanyadora de la 59a edició del concurs, Estudio de Paolozzi de David Martínez Calderón, és una obra bigarrada i barroca d’una gran perfecció tècnica, en què l’atmosfera de l’estudi de l’artista quasi es pot palpar amb els cinc sentits. Altres artistes premiats en les darreres edicions han estat Montserrat Gudiol, Emília Xargay, Ramón Calsina, Josep Mª Subirachs, Armand Cardona Torrandell, Josep Pla-Narbona, Josep Santilari, Anna Miquel, Lluïsa Granero, Roser Puig o Pilar Perdices, entre d’altres,  escollits pel jurat format per Natàlia Chocarro, Domènec Corbella, Josep Muntañola, Mònica Piera i Ricard Planas.

L’exposició, que s’inaugura el 30 de juny, es podrà visitar fins al 30 de juliol a l’Espai Isern Dalmau de Barcelona, i els horaris seran de dimarts a divendres de 17 h a 20 h i els dissabtes de 10 a 13 h.

 

Concurs Interacional de Dibuix Ynglada-Guillot: 59 edicions

La Fundació Ynglada-Guillot va presentar la primera edició del Premi Internacio­nal de Dibuix el mateix any de la seva fundació, el 1959. Des d’aleshores, el concurs de dibuix es convoca anualment, i actualment compta amb la col·laboració de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi; la Fundació Vila Casas, que aporta la dotació econòmica del premi, i la Fundació Lluís Coromina, que cedeix l’espai expositiu.

Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90Nial nou-180x178

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88