Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Internacional

Torna Art Basel del 16 al 19 de juny

Torna Art Basel del 16 al 19 de juny
bonart basel - 13/06/22

Del 16 al 19 de juny, la fira Art Basel, indiscutiblement la principal fira mundial del mercat internacional de l'art, obrirà les seves portes per exhibir les millors propostes de l'art dels segles XX i XXI. Més de 250 expositors seleccionats a cura de les galeries més importants del món faran d'aquesta fira el museu temporal més important del moment.

La fira torna a la seva participació habitual amb 289 expositors, una xifra similar a la seva participació del 2019. A més d'una extraordinària selecció de participacions a les seccions de Galleries, Feature, Statements, i Edition, la fira presentarà 70 obres d'art a gran escala en Unlimited, a cura de Giovanni Carmine; 20 projectes site-specific a Parcours, a cura de Samuel Leuenberger; una instal·lació de terra a gran escala titulada Out of Sight en homenatge a l'artista conceptual nord-americà Lawrence Weiner; un ambiciós programa de cinema a cura de Filipa Ramos; així com Conversations, el reconegut cicle de xerrades de la fira a cura de Emily Butler.

"Enguany, la fira de Basilea torna a les seves dates tradicionals de juny amb una programació a gran escala per tota la ciutat, des de la instal·lació participativa de Lawrence Weiner a la Messeplatz, fins a intervencions i actuacions específiques a Parcours i el nostre programa de cinema dedicat que mostra artistes que treballen amb imatges en moviment al Stadtkino Basel", diu Marc Spiegler, director d'Art Basel.

Marc Spiegler ha destacat com "un dels pocs aspectes positius que va sortir de la pandèmia va ser que la gent amb poder va analitzar amb atenció qüestions com el racisme estructural. La fira també ha mirat amb força aquestes qüestions”, diu. Com a resultat, "les galeries de llocs més perifèrics del mercat de l'art consideraven que hi havia menys risc financer en fer una fira com Art Basel i menys risc de mostrar, per exemple, artistes de color a mesura que el mercat s'orientava més cap a on hauria de ser".

Hi ha un amplia llista de galeries que ho fan per primera vegada com Jahmek Contemporary Art de Luanda, Angola and OH Gallery de Dakar, Senegal; Athr Gallery, a Aràbia Saudi, Al-Ula i Jeddah; Mariane Ibrahim, amb espais a Paris i Chicago; i Proyectos Ultravioleta de la ciutat de Guatemala, la qual porta un projecte de l'artista Edgar Calel.

Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1Eude, generic

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90