banner-1280x150-gene

Exposicions

"Escenaris Enigmàtics" de Claude Lambert a Dual Art Gallery

\
bonart girona - 13/06/22

La Dual Art Gallery de Girona presenta aquest mes l’exposició temporal de Claude Lambert Escenaris Enigmàtics fins al 25 de juny. L’acte d’inauguració, que es va dur a terme el 27 de maig, va estar presentat per Enric Tubert, historiador de l’art i molt bon coneixedor de l’obra de Lambert.

La mostra, que està dividida en tres grans blocs, exhibeix un conjunt de fons originals dels films multipremiats de Lambert. El visitant pot apreciar des d’un conjunt de visions de paisatges surrealistes de Girona i de Cadaqués, com també un darrer conjunt de peces abstractes en les que l’artista ha vingut treballant durant aquests dos darrers anys de confinament.

Irònic i detallista, en la seva obra Lambert demostra un virtuosisme tècnic i un domini de la perspectiva extraordinaris i crea unes atmosferes que destil·len misteri. Posicionat en la línia de treball dels surrealistes belgues com Magritte i Delvaux, Lambert proposa uns escenaris sempre sorprenents, carregats d’ironia i que ens resulten misteriosos. Format a Brussel·les, Lambert es va iniciar treballant amb Hergé fent dibuixos per les pel·lícules de Tintin. Convertit en un creador d’escenaris per dibuixos animats molt prestigiós, va fer els fons dels films de Lucky Luke i els d’Asterix. També és l’autor de tots els fons de les sèries: “Érase una vez.. la vida, las Amèricas, los grandes descubrimientos...”. En dues ocasions, el 1976 i 1984, va guanyar la Palma d’Or de cinema d’animació al festival de Cannes. Instal·lat a Agullana des del 1974 –on va residir durant 25 anys– posteriorment ha viscut al Baix Empordà i actualment viu al Montseny. L’artista confessa haver trobat a Catalunya “la seva pàtria d’adopció”.

“Dones d'aigua” de Catalina Salazar

Paral·lelament a aquesta exposició, també es poden veure els quadres de la pintora Catalina Salazar (Barcelona, 1966) en l’exposició Dones d’Aigua. En aquest projecte expositiu, Salazar té com a objectiu el de “copsar quelcom de les emocions que em suscita la contemplació dels entorns aquàtics amb els que convisc i em sento privilegiada de poder portar- les a un suport mitjançant la mateixa aigua i els pigments”. En molts del casos la pintora introdueix les teles en les aigües del Ter o al mar davant de les Illes Medes, de manera que la natura és còmplice en la realització d’aquestes peces. Actualment Catalina Salazar es dedica a la docència i realitza tallers d’arts plàstiques i artteràpia a escoles d’educació infantil i primària, a centres cívics i a festivals i esdeveniments culturals.

Eude, generic300x300

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88