Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

Rocayats inaugura el bust de Germán Bernácer al Banc d'Espanya

Rocayats inaugura el bust de Germán Bernácer al Banc d\'Espanya

El 23 de maig a les 12 hores l’escultor gironí Gerard Roca Ayats (Girona, 1972) va inaugurar el bust de marbre de Germán Bernácer dins l'exposició sobre la figura organitzada per la Càtedra Germán Bernácer de la Universitat d'Alacant i el Foro de Debate Económico Germán Bernácer.

Aquesta exposició es podrà visitar durant un mes al Patio de Operaciones del Banc d'Espanya representat per Óscar Arce, el seu Director General d'Economia i Estadística, per oferir-nos la conferència amb què vam fer per inaugurada la mostra. Després del seu recorregut per la província d'Alacant, iniciat a Villena, passant per Orihuela, Elda, Ibi, Alcoi i Benidorm, l’exposició s’ha itinerat a Madrid.

Aquest projecte s'emmarca dins de la línia d'acció prioritària de la Càtedra Germán Bernácer, fruit de l'acord de col·laboració de la Universitat d'Alacant i el Fòrum de Debat Econòmic Germán Bernácer. La mostra també ha estat recolzada per les seus universitàries, els socis del Fòrum de Debat Econòmic Germán Bernácer i els Ajuntaments de totes aquestes localitats i altres entitats. En l’acte d’inauguració s’ha comptat amb la presència de Pablo Hernández de Cos, Governador del Banc d'Espanya i la família Bernácer, que ha donat suport a aquesta exposició des del principi. També hi ha col.laborat la Diputació d'Alacant, l'Ajuntament d'Alacant, la Fundació Conexus, el Col·legi d'Economistes d'Alacant, la Caixa Rural Central i la Fundació Mediterrani. Paral.lelament a la mostra es durà a terme una taula rodona titulada Nou escenari econòmic i social després de la pandèmia.

Rocayats artista polifacètic

Rocayats és un artista polifacètic amb diferents línies de treball. Entre elles hi destaquen des de representacions d'escultura clàssica de diverses cultures, encàrrecs d' obres personalitzades de diferents estils que s' adapten als gustos i necessitats del client, bustos representatius de personatges públics i privats, etc... El seu estil és figuratiu realista, amb un domini absolut de la tècnica que el porta a la realització d' obres contemporànies amb clares influències clàssiques.

A l’edat d’11 anys, Rocayats va realitzar les seves primeres creacions escultòriques al taller de l'escultor del poble de Bescanó, Josep Serrat, on va apendre a utilitzar les eines per treballar la fusta i la pedra. De manera autodidàctica, es va endinsar en el món de l'art, estudiant els clàssics i els grans mestres de l'escultura figurativa. També va efectuar estudis de dibuix d' anatomia del cos humà i es va especialitzar amb la talla del granit i el marbre, el qual serà el principal material per efectuar les seves obres escultòriques.

La seva obra més personal, d'estil figuratiu realista, està realitzada amb marbres i granits de diferents colors, ferro i bronze. Aquesta, actualment, s'exposa a les galeries d'art Art Al Set d'Andorra, El Claustre de Girona i Gallery/Legends. En el darrers anys, Rocayats s’ha especialitzat en la talla de bust de marbre.

L’exposició temporal es podrà visitar a Madrid fins al 23 de juny del 2022.

Eude, genericBaner-generic-180x180_

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal