download

Notícies

Les trajectòries de Joan Gaspar i Manel Esclusa reconegudes als Premis GAC 2022

Les trajectòries de Joan Gaspar i Manel Esclusa reconegudes als Premis GAC 2022
bonart barcelona - 16/05/22

El 7 de juny, el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (Macba) acollirà el lliurament del Premis que se celebraran en la Nit del Galerisme. Els Premis són organitzats per Galeries d’Art de Catalunya (GAC) i l’associació Art Barcelona, en un comitè coordinat pel galerista Benito Padilla i amb un jurat presidit per la comissària Pilar Parcerisas i integrat també pel crític Juan Bufill, l’artista Gino Rubert, el comissari Àlex Mitrani i la comissària Natalia Chocarro. Les sòlides trajectòries del galerista Joan Gaspar i el fotògraf Manel Esclusa seran premiades pel galerisme català. Totes dues figures rebran els Premis Honorífics a la Trajectòria – Fundació Banc Sabadell.

El president del comitè organitzador dels Premis GAC, Benito Padilla –director d’Imaginart Gallery–, ha valorat la concessió dels dos premis trajectòria com dos merescuts homenatges i reconeixements. D’una banda a “la figura d’un galerista que va marcar una època a Barcelona, com Joan Gaspar, membre d’una nissaga que ha estat clau en el posicionament i la projecció de la ciutat en l’art modern i contemporani i que va destacar com un home erudit i sensible a la difusió de les arts”. I d’una altra, “a un fotògraf de prestigi, com Manel Esclusa, amb una brillant trajectòria, que permet situar aquesta disciplina en el lloc que li correspon en el terreny de les creacions”. “Esclusa”, ha afegit Benito Padilla, “és un dels referents de la fotografia contemporània i un creador coherent, que ha sabut construir un univers propi”.

A més dels premis a una trajectòria artística i a una trajectòria com a galerista –tots dos amb la col·laboració de la Fundació Banc Sabadell–, els Premis GAC distingiran les següents categories: al col·leccionisme; a la crítica; al mitjà de comunicació; al comissariat; a la millor programació en galeria; a la millor exposició històrica en galeria; a l’artista per millor exposició en galeria i a l’artista de mitja carrera per la millor exposició en galeria.

 

La-Galeria-201602-recursbanner-oro-180x180-gene

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px