JP_Bonart-1280x150px-Online-

Notícies

8a Jornada de Formació en Polítiques i Gestió Cultural

8a Jornada de Formació en Polítiques i Gestió Cultural
bonart girona - 01/04/22
UdG

El 25 de març es va dur a terme la 8a Jornada de Formació en Polítiques i Gestió Cultural titulada “Cap a una gestió cultural sostenible” a càrrec d’Alfons Martinell i Anna Alcubierre. Aquesta jornada va estar organitzada per l’àrea de cultura del Consell Comarcal del Gironès i coordinada per la càtedra UNESCO de Polítiques Culturals i Cooperació de la Universitat de Girona.

La jornada, que es va realitzar de 10 a 14 h. del matí, estava adreçada a tècnics de cultura o d’altres departaments de l’Administració pública, gestors culturals i responsables d’empreses, entitats i projectes culturals, etc... L’acte es va dur a teme a la Sala de Graus de a UdG i també es va retransmetre per streaming.

Alguns dels continguts que es van tractar van ser la coneguda Agenda 2030 i els seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible que no incorporen directament la cultura. Existeixen resistències i concepcions reduccionistes per part dels estats i els governs per incloure la cultura com una quarta dimensió del desenvolupament. Per tant, l’objectiu dels organitzadors de les jornades van ser “les d'estimular reflexions crítiques i una gestió del coneixement més ampli per posicionar la cultura en aquest esforç mundial de treballar per al futur en clau de desenvolupament sostenible, i participar activament per cercar equilibris amb els altres grans reptes que tenim com a societat global (emergència climàtica, pandèmies, pobresa, desigualtats i iniquitats)”. Un altre dels punts destacats que es va fer referència és el de situar la cultura, i per tant la gestió cultural, en el desenvolupament sostenible ja que segons els organitzadors “requereix assolir noves perspectives i, principalment, un canvi de mentalitat que superi les visions clàssiques que no preveuen la complexitat de la cultura a la societat contemporània globalitzada”.

Alfons Martinells, és professor jubilat de la Universitat de Girona. Director honorífic de la Càtedra UNESCO de Polítiques Culturals i Cooperació. Coordinació científica de la Comunitat de Coneixement sobre Cultura y Desarrollo Sostenible a la Red Española para el Desarrollo Sostenible (REDS- SDSN). Expert en el camp de la formació de gestors culturals, cooperació cultural i desenvolupament i en polítiques culturals.

Per la seva part, Anna Albubierre és professional del disseny d'exposicions en museus i centres culturals des de l'any 1998. Dirigeix actualment l’empresa Espai E dedicada a la museografia i l’escenografia. Forma part del personal docent investigador a EINA, Centre Universitari de Disseny i Art adscrit a la UAB, on dona classes al grau de Disseny, al màster de Disseny d’Espais Experiencials i al postgrau en Exposicions el qual coordina.

Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1La-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal