728x90

Exposicions

El Reina Sofia examina l'evolució de l'art gràfic a "De Posada a Isotype, de Kollwitz a Catlett"

El Reina Sofia examina l\'evolució de l\'art gràfic a \
bonart madrid - 15/03/22

Sota el títol De Posada a Isotype, de Kollwitz a Catlett, el Museu presenta la seva primera exposició del 2022, que examina l'evolució de l'art gràfic i el seu paper com a eina de reivindicació social durant la primera meitat del segle XX a Alemanya i Mèxic.

L'exposició centra la seva investigació en el desenvolupament i intercanvi entre diferents mitjans gràfics presumiblement obsolets i antitecnològics, com el gravat en fusta, el linòleum i la litografia a la primera meitat del segle XX, i les seves funcions i formes de distribució en contextos geopolítics i socials molt diferents. La mostra ens permetrà revisar i repensar nombroses instàncies claus en aquestes dècades, quan els mitjans impresos aparentment tradicionals van servir com a pràctiques culturals de polítiques progressistes i resistències emancipadores.

Comissariada per Benjamin H.D. Buchloh i Michelle Harewood, De Posada a Isotype, de Kollwitz a Catlett aborda l'obra de dues de les grans figures del gravat, José Guadalupe Posada i Käthe Kollwitz així com el treball desenvolupat en aquest camp per artistes de l'expressionisme alemany i del Taller de Gràfica Popular mexicà o el projecte Isotype (International System of Typographic Picture Education), emprès pels austríacs Otto Neurath, Marie Reidemeister-Neurath i l'alemany Gerd Arntz.

Els casos del mexicà José Guadalupe Posada i de l'alemanya Käthe Kollwitz serviran com a punt de partida d'aquesta exposició, les dues grans figures de finals del segle XIX d'aquesta disciplina, i posterior influència d'artistes gràfics polítics de diferents àmbits geogràfics.

De Posada a Isotype, de Kollwitz a Catlett, que es podrà visitar del 23 de març al 29 d'agost, reuneix més de 450 obres realitzades amb diferents tècniques (xilografia, punta seca, linòleum, litografia, entre d'altres), moltes procedents d'importants col·leccions privades i institucions com el Metropolitan Museum of Art i el MoMA, de Nova York; The Art Institute, de Chicago; la Biblioteca del Congrés dels Estats Units, a Washington; el Centre Pompidou, de París; o el Kunstmuseum Den Haag, de l'Haia.

canal-mnactec-180-180La-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1