JP_Bonart-1280x150px-Online-

Exposicions

L’Espai “La Peixera” del Terracotta Museu acull “Somni d’hivern” de LUr

L’Espai “La Peixera” del Terracotta Museu acull “Somni d’hivern” de LUr
bonart la bisbal d'empordà - 02/03/22

El Terracotta Museu i l’Associació de Ceramistes de la Bisbal, en la seva voluntat de promoure la reflexió, la investigació i la difusió de la ceràmica artística que es realitza actualment arreu de Catalunya, presenten l'exposició LUr. Somni d’hivern que es podrà visitar a l’Espai “La Peixera” del Terracotta Museu fins al 18 d’abril.

La parella de creadors formada per la Gemma Armengol Lacalle i l’Igor Garai Aldekozea presenta la seva obra de forma conjunta, una única obra elaborada a quatre mans sota el nom de LUr, un projecte artístic que es va crear el 2014 amb la voluntat de sumar el millor del treball creatiu de cada un d’ells.

La seva obra destaca per les decoracions figuratives dutes a terme amb un estil molt característic. Fons blancs immaculats i línies de blau cobalt que dibuixen personatges d’un món oníric i poètic ple d’històries imaginàries.

En aquesta mostra es podrà contemplar l’obra més recent de la Gemma i l’Igor, que presentaran en exclusiva la sèrie Llavors. Es tracta d’un conjunt de peces, que fidels al seu estil inconfusible, conformen una instal·lació artística que ens transporta a un bosc de colors hivernals on el fred i la neu alberguen les llavors que ressorgiran en un cicle de vida perpetu.

La Gemma Armengol està llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, on es va especialitzar en pintura; l’Igor Garai es va especialitzar en escultura a l’Escola d’Arts Aplicades “Maestro Mateo” de Santiago de Compostela. El contacte dels dos artistes amb la Bisbal i la seva formació en ceràmica és fruit dels diversos estudis especialitzats que han cursat a l’Escola de Ceràmica de la Bisbal.

El taller i espai d’exposició de les seves obres està ubicat al carrer de l’Aigüeta, l’eix comercial on es troben la major part de les botigues de ceràmica de la Bisbal. Des d’allà elaboren peces úniques, principalment de ceràmica utilitària, realitzades en gres a mà i a torn, i cuites a 1280 °C. El seu procés de treball és totalment artesanal, la seva proposta consisteix a crear una ceràmica artística singular, on cada peça sigui única tan en forma com en decoració.

 

GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180canal-mnactec-180-180

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88