JP_Bonart-1280x150px-Online-

Notícies

La Fundació Mas Miró, candidat a Museu Europeu de l'any 2022

La Fundació Mas Miró, candidat a Museu Europeu de l\'any 2022
bonart mont-roig del camp - 12/01/22

La Fundació Mas Miró ha estat nominada al premi Museu Europeu de l’any 2022 organitzat pel Fòrum de Museus Europeus, organisme associat al Consell Europeu. Es tracta del guardó més prestigiós i de llarga durada que es dona a museus europeus.

El Premi Museu Europeu de l’any reconeix l'excel·lència en l’escena museística d'Europa, a la vegada que fomenta i promou els processos innovadors en el panorama internacional de museus. El seu jurat valora aspectes com la relació amb el públic, les presentacions imaginatives i l’enfocament creatiu orientat a l’educació i la responsabilitat social.

La candidatura a aquest premi suposa un reconeixement a la Fundació Mas Miró per la seva tasca de difusió de l’obra de Joan Miró i l’íntima relació de l’artista amb Mont-roig del Camp, el paisatge natural i la cultura rural catalana.

El resultat dels guardonats es donarà a conèixer a la ciutat de Tartu, Estònia, durant el mes de maig de 2022. Dels 59 museus candidats arreu d’Europa, la de Mas Miró és l'única candidatura de Catalunya, acompanyada de tres altres museus de l’estat: el Museu d’Art Contemporani Helga d’Alvear a Càceres, el Museu del Calçat i la Industria d’Inca i el Museu Casa Botines Gaudí de León.

El Mas Miró de Mont-roig del Camp va obrir les seves portes el 20 d’abril de 2018, coincidint amb el dia que es complien 125 anys del naixement de Joan Miró. Va ser l’acte més important organitzat per commemorar aquesta efemèride i que, alhora, va suposar el tancament del triangle que uneix l’univers mironià. “Mallorca, Barcelona i Mont-roig han configurat la meva personalitat. D’aquest triangle va néixer el meu art”, va dir el mateix artista. El projecte de Mas Miró posa en relleu la importància d’aquesta masia i de l’entorn de Mont-roig en la vida i la creació artística de Joan Miró, i completa el triangle essencial sobre l’artista, format per la Fundació Joan Miró de Barcelona i la Fundació Pilar i Joan Miró a Palma de Mallorca.

 

thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Eude, generic

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px