canal-mnactec-1280-150

Exposicions

Abcedari Solidari, un homenatge al poeta Miquel Martí i Pol

Abcedari Solidari, un homenatge al poeta Miquel Martí i Pol
bonart calella - 27/12/21

El Museu del Turisme Calella presenta del 3 de desembre, fins al 23 de gener, l'exposició Abcedari Solidari, un homenatge al poeta català Miquel Martí i Pol.

L’obra de Miquel Martí i Pol s’erigeix ​​com una de les aportacions poètiques més importants de la literatura catalana contemporània. A més d’autor, va ser  traductor sobretot del francès i també un activista cultural que va aconseguir fer sortir la poesia dels cercles més cultes i elitistes per fer-la arribar a les classes populars. Un bon exemple en són els més de 100.000 exemplars venuts del seu llibre de poemes Estimada Marta. Martí i Pol no era amant dels grans honors, no volia ser recordat com un gran poeta, sinó com un poeta i prou.

Aquesta exposició s’ha dissenyat a partir de la seva obra Abcedari, una joia solidària, que va escriure amb la complicitat del seu amic personal Ramon Besora. El llibre és un recull de vint-i-sis haikus (poemes japonesos de disset síl·labes que estan ben presents a la poesia catalana). Un haiku per a cada lletra de l’abecedari, amb la temàtica de la solidaritat com a fil conductor. La diferència (i la indiferència), l’acollida, o la pèrdua hi són presents, al costat de temes més socials i compromesos, habituals en la seva literatura com el dolor, la malaltia o l’adversitat. Martí i Pol hi escriu l’alfabet secret de la solidaritat humana, creant un refugi pels somnis, on l’espai per creure en els altres és la diferència.

Baner-generic-180x180_Eude, generic

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1