BannerFCC_Bonart

Biblioteca

El llibre "Cerca i troba. Museus de les comarques de Girona" arriba als museus

El llibre \
Impremta Pages - banner-180x178180x180-cat
bonart - girona - 23/12/21

La Sala Ferran Agulló de la Diputació de Girona va acollir l'acte de presentació del llibre Cerca i troba. Museus de les comarques de Girona que va comptar amb la presència del vicepresident primer de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, juntament amb el president de la Xarxa Territorial de Museus de les Comarques de Girona i director del Museu de l'Empordà, Eduard Bech, i la il·lustradora Roser Matas.

Aquesta publicació sobre els museus de les comarques gironines forma part de la col·lecció «Cerca i Troba» de l'Editorial Mediterrània, especialitzada en públic infantil, juvenil i familiar, i proposen una entretinguda i divertida recerca pels museus i espais de les xarxes territorials de museus a través de centenars d'objectes.

El llibre ha estat il·lustrat per Roser Matas, que ha dibuixat els 26 museus que formen la xarxa de museus gironina i 300 objectes que grans i petits han de trobar. La col·lecció presenta el patrimoni dels museus del territori a l'estil del llibre trencaclosques On és Wally?, i proposa activitats de descoberta de les sales d'exposicions dels diferents museus.

Albert Piñeira, vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, ha destacat en la presentació que «Des de la Diputació de Girona donem suport a publicacions que difonguin el nostre patrimoni i, sobretot, que promocionin l'art i la cultura local del territori. Aquest nou projecte editorial proposa una manera lúdica d'aproximar els museus catalans a grans i petits. L'art, la cultura, les tradicions i la història s'han de donar a conèixer sense cap recança i apropar-los als més petits des d'un bon principi. Hem de créixer com a persones amb un bagatge cultural propi per poder créixer com a societat».

Eduard Bech, president de la Xarxa Territorial de Museus de les Comarques de Girona i director del museu de l'Empordà ha exposat que «Aquest és un projecte transversal en l'àmbit del territori, amb una vessant educativa i amb vocació de donar a conèixer el patrimoni local. Aquesta proposta arriba a espais de venda on els catàlegs dels museus no arribem: un ampli ventall de llibreries de tot el territori, biblioteques púbiques i plataformes en línia, a més de les botigues dels museus».

La il·lustradora del llibre, Roser Matas, ha dit que el repte d'aquesta publicació «és plasmar en cada il·lustració l'essència de cada museu però afegint-hi un toc d'humor per motivar els petits de la família a anar als museus».

Et poden
Interessar
...