MG_Bonart-1280x150p

Exposicions

Exposició sobre el temps i l'espai de Lina Rica a la capella de Sant Corneli

Exposició sobre el temps i l\'espai de Lina Rica a la capella de Sant Corneli
El dia 13 de juliol de 2019 a les 19h, tindrà lloc la inauguració de l’exposició Nowhere de Lina Rica a la capella de Sant Corneli, dins el cicle santconrliarts(2). L’exposició es podrà veure des del 13 de juliol fins al 18 d’agost. santcorneliarts(2) és un projecte del Museu Arxiu Tomàs Balvey, coordinat i comissariat per Mercè Alsina i Enric Maurí.

A la Biennal de Taipei del 2014, Nicolas Bourriaud afirmava que el que interessa als artistes del nostre temps ja no són les coses, sinó els circuits que les distribueixen i les connecten. A Lina Rica li interessa com es connecten els individus en l’entorn, i això vol dir el paisatge, la història, i tot allò que contenen, tant els éssers vius com els llocs i les coses. I aquesta acció de connectar és en si una especulació sobre el temps.

Lina Rica recorre a un joc lingüístic per elucubrar sobre el temps a Nowhere, si ho escrivim junt, o Now Here, si ho escrivim separat. En el primer cas vol dir Enlloc i en el segon Aquí Ara. És evident que es refereix a una transformació de la concepció del temps en la qual l’aquí i  ara, les coordenades que havien dominat la idea de l’espai i del temps a la modernitat, s’han convertit actualment en un espai i un temps volàtils, fugissers, inaprehensibles, o potser que flueixen, en una sort de continuïtat que travessa les dimensions estàtiques dels temps i els espais. Precisament el treball de Lina Rica s’ocupa de com impacte aquest fenomen en els individus, de la percepció que tenim del temps i com el gestionem en l’era de la informació, i aborda la qüestió de l’angoixa que produeix la pèrdua d’horitzó.
La-Galeria-201602-recursWhatsApp Image 2023-11-22 at 12.40.18

Et poden
Interessar
...