banner-elscatala-817x88px
El Museu Vittoriano acull un projecte expositiu de Benedetta Tagliabue

Exposicions

El Museu Vittoriano acull un projecte expositiu de Benedetta Tagliabue

Baner_Subirachs_Bonart_360x356Eude, generic


El 19 de juny de 2019 es va inaugurar a Roma l'exposició permanentLèxic italià, històries i rostres del nostre país. El projecte museogràfic ha estat dissenyat per Benedetta Tagliabue i el seu estudi d'arquitectura Miralles Tagliabue - EMBT.L'exposició forma part d'un nou pla de desenvolupament per al complex museístic del Vittoriano, que compta actualment amb uns tres milions de visites anuals.
Ubicada en les antigues Gallerie Sacconi, a la planta baixa del museu, la mostra representa la identitat italiana i els seus valors a través d'una col·lecció de projeccions, textos, objectes i obres. Dividit en set seccions, el recorregut plantejat com un viatge ideal per la península italiana està acompanyat d'estructures en forma d'arcs, voltes i exedres, reprenent el llenguatge clàssic de l'arquitectura del país, que estan superposades als espais originals recentment restaurats i que fan de suport per a la instal·lació de projectors, àudio, llums i fils elèctrics.
A la imatge, fotografia del projecte feta per Paolo Fassoli.


Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021