FCC-Segell-banner4
Torna el cinema d\'estiu a les terrasses del Reina Sofia

Notícies

Torna el cinema d'estiu a les terrasses del Reina Sofia

bonart madrid - 17/07/19
Banner-Flama-180x180px_v1-esp180x180
Torna el cinema d'estiu a les terrasses del Reina Sofia tots els divendres i dissabtes, entre el 20 de juliol i el 31 d'agost de 2019, a les 22:00 h.

Vides de barri. Cinema d'estiu és el títol del cicle de cinema estiuenc que en aquesta edició pretén reflectir les maneres de pensar i sentir la ciutat des del barri. Recuperant un cinema popular i transversal, que inclou per igual grans fites de la ficció, documentals recents o cinema d'autor històric, el cicle busca pensar les vides de barri i la manera en què aquestes produeixen, resisteixen i reinventen l'espai urbà.

El programa arrenca el 20 de juliol amb una sessió especial de projeccions sobre el Madrid històric i els orígens del cinema amenitzada amb música en directe. La primera setmana es centrarà en el problema de l'habitatge. Es veuran L'inquilí (José Antonio Nieves Conde, 1957) i L'esquerda (Irene Yagüe i Alberto Ortiz, 2017), dues pel·lícules separades per més de 60 anys i que posen en relleu com el tema de l'habitatge lluny de resoldre s'ha agreujat . A continuació, el cicle abordarà la solidaritat veïnal i la resistència creativa que aquesta suposa davant del desallotjament i als modes autoritaris de fer ciutat amb la projecció de L'estratègia del caragol (Sergio Cabrera, 1993, amb la presentació del director) i Citizen Jane. Batalla per la ciutat (Matt Tyrnauer, 2016). El 9 i el 10 d'agost ens vam traslladar al Porto centenari de Manoel de Oliveira amb Porto de la meva infància (2011), en contraposició al Madrid castís dels 90 retratat en Souvenirs de Madrid (Jacques Duron, 2019) i al Londres proletari de 1960 de The London Nobody Knows (Norman Cohen, 1969). La poètica de la marginalitat i el raval serà la temàtica de la quarta setmana, amb dues pel·lícules contemporànies d'empremta neorealista com La boca del Luppo (Pietro Marcello, 2009) i Els nois del port (Alberto Morais, 2013, amb la presentació del cineasta ). La penúltima setmana estarà dedicada a la metàfora de la ciutat totalitària desproveïda de vida amb el visionat de Lemy contra Alphaville (Jean-Luc Godard, 1965) i La substància (Lluís Galter, 2016, també amb presentació del director). Finalment, la festa com a celebració de la diferència, amb dos films sobre Nova York a finals de la dècada dels 80, Do the Right Thing (Spike Lee, 1989) i Paris is Burning (Jennie Livingston, 1991).


A la imatge, "Vides de barri. Cinema d'estiu".

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner