Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Notícies

La Galeria Cadaqués 2 reobre amb una exposició de Gorka Chillida y Arte concreto

La Galeria Cadaqués 2 reobre amb una exposició de Gorka Chillida y Arte concreto
bonart cadaqués - 17/07/19

La Galeria Cadaqués - Huc Malla reobre les portes de l'emblemàtica Galeria Cadaqués 2 convidant a Gorka Chillida i a la comissària Irene Altaió, que ha proposat un diàleg entre l'obra de l'artista donostiarra Gorka Chillida amb obres d'artistes de referència de l'Art concret com Max Bill , Richard Paul Lohse i Max Hubert, entre d’altres.

La mostra de Gorka Chillida (Donosti, 1981), titulada Fer créixer, acull un conjunt de divuit escultures en acer de diversos formats i més d'una quarantena de dibuixos recents. Fill i nét d'una saga d'artistes bascos de renom internacional, Gorka Chillida ha començat a mostrar la seva obra recentment, amb una excepcional acollida a Madrid, Donosti, Barcelona i ara a Cadaqués.La seva obra explora el potencial volumètric de l'espai. Les escultures s'originen a partir de petits tubs d'acer, els extrems s'expandeixen generant capes, cavitats i obertures que graviten sobre el seu propi cos. En el cas del dibuix, segueix les exploracions iniciades en l'escultura, i partint del buit construeix un teixit de formes de marcat caràcter geomètric. De fort impacte visual, en monocrom, els seus dibuixos són rigoroses variacions formals que creixen orgànicament.

L'exposició de Gorka Chillida es relaciona amb una mostra d'Art concret, una de les línies expositives del galerista, arquitecte i artista italo-suís Lanfranco Bombelli, fundador de la Galeria Cadaqués (1973-1997 reoberta el 2003 per Huc Malla). Així, vint anys després del tancament de l'històric espai Galeria Cadaqués 2 (1976-1982), sorgit de la necessitat d'acollir un major nombre d'artistes, alguns d'ells tan assenyalats com Joseph Beuys, Joan Brossa, Adolfo Estrada, Richard Hamilton, David Hockney, Frank Stella i Mies van der Rohe, aquest estiu ret homenatge a l'Art concret coincidint amb el centenari de la Bauhaus. L'exposició es podrà veure del 20 de juliol fins al 31 d'agost, i obrirà cada dia en horari de tarda de 6 a 9.30 de la tarda.

A la imatge, detall de la mostra Fer créixer de Gorka Chillida.  
Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1BanerRocas180x180

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px