download

Exposicions

La primera exposició monogràfica de Julio Romero de Torres a València

La primera exposició monogràfica de Julio Romero de Torres a València
bonart valència - 17/07/19

Julio Romero de Torres. Social, modernista y sofisticado, és la primera muestra monográfica que es realitza a València del pintor cordobés, una figura imprescindible en el arte español de finales del siglo XIX y principios del XX. La mostra ha estat produïda per la Fundació Bancaixa amb la col·laboració de Bankia, i ofereix un recorregut per la trajectòria d'un artista clau en la pintura del canvi del segle XIX al XX amb més de mig centenar d'obres procedents d'una vintena de col·leccions.

La mostra proposa un recorregut cronològic i conceptual per la trajectòria de l'artista amb obres datades entre 1895 i 1929, un any abans de la seva mort. Romero de Torres va ser un gran retratista i, encara que la seva pintura va ser durant un temps vista com una expressió del tòpic andalús, va ser abans que res un artista d'una enorme sensibilitat que va saber expressar les tensions psicològiques de l'ésser humà i la qüestió social. Els seus retrats i escenes costumistes de l'Andalusia de l'època constitueixen un valuós testimoni gràfic de la societat del període d'entresegles.

La proposta reuneix 55 obres de gran format que procedeixen de més d'una vintena de col·leccions públiques i privades com, el Congrés dels Diputats, la Junta d'Andalusia, la Fundació La Caixa de Canàries, el Museu de Belles Arts de Castelló, el Museu de Belles Arts d'Oviedo. Col·lecció Pedro Masaveu, la Fundació Santander, el Museu de Belles Arts de Còrdova, el Museu Julio Romero de Torres de Còrdova, el Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia (MNCARS), el Museu Carmen Thyssen de Màlaga, la Fundació Prasa i la Col·lecció Paco Peregrín, a les quals se sumen préstecs d'altres col·leccions privades.

A la imatge, detall de la mostra de Julio Romero de Torres.
Impremta Pages - banner-180x178Eude, generic

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90