FCC-Segell-banner4

Notícies

La directora Simone Bitton a l'Alliance Française

bonart sabadell - 29/02/12
La-Galeria-201602-recursBaner_HaPicasso_Bonart_360x356
Alliance Française de Sabadell ha presentat la programació del mes de març. Cal destacar l’apartat l’Aliança i la Ciutat, reflexions a partir d’una exposició de fotografies de Berta Tiana, i la presència a Sabadell de la directora franco-israelí-marroquí Simone Bitton, a partit del 29 de febrer fins al 3 de març.

Filla d'un joier marroquí Simone Bitton va créixer a Rabat, va compartir la seva educació entre una escola francesa i la seva cultura jueva marroquina. El 1966 la seva família es va traslladar a Israel, on la jove va aprendre hebreu i va entrar en l'exèrcit el 1973. La seva lluita a les files durant la guerra israeliana d'octubre va fer d'ella una fervent pacifista. Instal·lada a París, va començar a estudiar cinema on es va graduar a finals de 1970. Es Wall, el documental que la va fer famosa: segueix al llarg de la frontera entre Israel i Palestina i ofereix una meditació personal sobre els drames relacionats amb el conflicte. El 2005, va començar una investigació de tres anys sobre la mort de Rachel Corrie, una jove activista nord-americana aixafada per una excavadora israeliana el 2003 i posat en llibertat 'i va fer "Rachel"' el 2009. Una carrera que recorda la primera afirmació de Simone Bitton: ser una dona en tres països i tres cultures, i per tant vincular Marroc, Israel i França.

La presentació de Rachel (VOSE), el dimecres 29 de febrer a les 20h15 al cinema Imperial; la de Mur/Wall (VOSE), el divendres 2 de març a les 19h a l’Aliança.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIA-DE-L'ART[1]