0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Notícies

El MNAC i BNP Paribas s'uneixen per restaurar una obra de Juan Bautista Maíno

El MNAC i BNP Paribas s\'uneixen per restaurar una obra de Juan Bautista Maíno
bonart barcelona - 29/02/12

El president del Museu Nacional d'Art de Catalunya, Miquel Roca Junyent, i el Country Head de BNP Paribas a Espanya, Ramiro Mato García-Ansorena, han ratificat el 28 de febrer, un conveni de patrocini per a la restauració de l'obra La Conversió de Sant Pau, de Maíno, pertanyent a les col·leccions del Museu.

Juan Bautista Maíno (1581–1649) va ser un dels introductors a Espanya de la cultura figurativa de Caravaggio i del cercle de pintors actius a Roma a principis del s. XVII. La conversió de Sant Pau ha pogut ser atribuïda a Maíno recentment pels experts del MNAC, i aquesta atribució suposa una important aportació al catàleg d'un pintor de qui es conserven ben poques obres, tan sols 44. El MNAC compta també amb el Retrat de Fray Alonso de Santo Tomás (1648-1649), una de les últimes produccions de Juan Bautista Maíno. Un cop finalitzat el procés de restauració, La conversió de Sant Pau s'exposarà a les sales dedicades a l'art del Renaixement i Barroc del MNAC.

Gràcies a aquest acord, “la restauració de l'obra s'inclourà al programa BNP Paribas for Arts, que va començar la Fundació BNP Paribas el 1994 i que ha permès la restauració de més de 200 obres d'art conservades a museus de tot el món, mostrant el nostre compromís per la conservació del patrimoni cultural” ha explicat Ramiro Mato.

Baner-generic-180x180_GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal