banner-1280x150-gene

Notícies

Fotoperiodisme documental al Konvent de Cal Rosal en contra de la censura

Fotoperiodisme documental al Konvent de Cal Rosal en contra de la censura

Al Konvent de Cal Rosal ja és a punt la programació d’estiu amb el BÀT Fotoperiodisme Documental. Enguany, del que es tracta és de parlar de l’efecte de la censura i la no llibertat a nivell personal i social; la interpretació i versalitat de la notícia, o la fragilitat i destrucció de la memòria històrica.

El BÀT ofereix una mostra amb obres com les TASSES de Jordi Cuixart, les ceràmiques d’ AI WEI WEI i les fotografies del taller de Fotografia del Centre Penitenciari de Lledoners dirigit per Maria Vernet i s'ampliarà el 3 d'agost amb les fotografies d'en Samuel Aranda, que es presentaran al poble d'Avià. 

El 17 de desembre de 2018 l’artista i activista xinès Ai Weiwei entrava al Centre Penitenciari de Lledoners en un acte múltiple de denúncia i solidaritat en contra de la presó dels presos polítics catalans, i també atret pel fet que Jordi Cuixart cultivés una vessant artística a través de la ceràmica, i pel pes de la cultura en la seva lluita.

Ai Weiwei va ser professor convidat pels departaments educatius del centre i va poder tenir contacte amb tots els presos que hi prenien part. Quan era al taller de ceràmica conversant amb Jordi Cuixart li va demanar que es descalcés i que deixes la seva petjada com una empremta en el fang. És aquesta aparentment modesta peça que s’exposa per primera vegada en primícia al Konvent de Cal Rosal. La peça forma part de tota una campanya creada per Ai Weiwei on l’element clau és una bandera que conté una petjada humana, feta per commemorar els 70 anys de la Declaració Universal dels Drets Humans i per conscienciar sobre els assumptes vitals, com ara immigració i vida digna per a les nacions que menys oportunitats tenen.

A la imatge,  la “Fly The Flag” d'Ai Weiwei.

JP_Bonart-180x180-Online_canal-mnactec-180-180

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1