banner-elscatala-817x88px
\

Exposicions

"Cusachs. La Milícia i l'Art" al Museu del Modernisme

bonart barcelona - 22/07/19
La-Galeria-201602-recursBaner_HaPicasso_Bonart_360x356
El Museu del Modernisme de Barcelona acull des del 27 de juny l'exposició d'entrada lliure, organitzada pel Ministeri de Defensa Cusachs. La Milícia i l'Art, que podrà visitar-se fins al 29 de setembre, ja que a causa de la bona acollida, la mostra ha estat prorrogada fins a l'esmentada data.
La mostra reuneix la pràctica totalitat de l'obra del pintor procedent dels fons de titularitat del Ministeri de Defensa. Setanta-una peces de sis museus, unitats, centres i organismes d'aquest Ministeri, a les que es sumen tres obres del Museu Nacional d'Art de Catalunya i una del Museu del Modernisme de Barcelona. Diferents recursos audiovisuals serveixen de suport al discurs expositiu, que recorre la trajectòria artística del militar i pintor català Josep Cusachs i Cusachs.
Entre les obres més destacades es troben el quadre "Sortida en bateria" del Museu de l'Exèrcit de Toledo. Aquesta pintura de gran format, considerada per molts l'obra culminant de la carrera artística de Cusachs, obre l'exposició dins d'una posició privilegiada davant de l'escala d'accés a la planta baixa. A ella se li dedica, un audiovisual a dues pantalles en el qual s'amplien i expliquen alguns detalls de la pintura.
Altres peces rellevants són el quadre de la "Toma del fort de Collado de Alpunte" del Museu Històric Militar de València, el dedicat a la "Batalla d'Arlabán" titularitat del Museu Nacional d'Art de Catalunya, i el quadre d'aire romàntic "Pensée Lontaine" del Museu del Modernisme de Barcelona. A aquests olis s'han de sumar els 49 esbossos de temàtica variada procedents de la Inspecció General de l'Exèrcit, que s'exposen a la primera sala junt amb una projecció animada d'aquests.
La col·lecció d'obres de Josep Cusachs que atresora el Ministeri de Defensa és la més important que existeix d'aquest artista en mans d'una institució pública, ja que bona part de la seva obra es troba en mans de col·leccionistes privats. D'aquí la importància d'aquesta mostra, que pretén contribuir al coneixement de la vida i obra d'aquest notable artista, així com posar en relleu la seva aportació al patrimoni històric, artístic i militar.

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68