FCC-Segell-banner4
Julio Falagán, Premi Montblanc - We Collect a la millor obra d\'art realitzada amb tinta

Notícies

Julio Falagán, Premi Montblanc - We Collect a la millor obra d'art realitzada amb tinta

bonart madrid - 23/07/19
Baner_HaPicasso_Bonart_360x356BONART_BANNER-POSTECTURA-180X180
L'artista Julio Falagán ha estat guardonat amb el primer Premi Montblanc - We Collect a la millor obra d'art realitzada amb tinta per la seva obra Prioritat absoluta, una sèrie de dibuixos realitzats imitant l'estil clàssic de representació a tinta xinesa aplicada amb pinzell, rotring i collage amb imatges seleccionades dels famosos còmics bèl·lics italians TEX.

El jurat, compost per Lorena Martínez de Corral, crític d'art i comissària independent; Immaculada Suro, directora del Museu ABC de dibuix i il·lustració; Javier Díaz Guardiola, periodista, crític d'art i comissari; Amaia de Meñaka, COO de We Collect; i Enrique del Río, fundador i CEO de We Collect, ha seleccionat aquest projecte entre les més de 300 candidatures presentades al certamen. Els altres nou finalistes han estat Eugenio Ampudia, Juan Carlos Bracho, Els Bravú, Virginia Frieyro, Jaime de la Jara, Javier Pividal, Acaymo S. Costa, Ignacio Uriarte i Françoise Vanneraud.   El propòsit del Premi Montblanc - We Collect a la millor obra d'art realitzada amb tinta és la promoció de la creació artística i en concret d'un element i tècnica tan fonamental en la història de Montblanc com és la tinta. Aquest projecte s'emmarca dins de la tradició de suport a l'art i la cultura que Montblanc porta realitzant des de 1992 a través de la Fundació cultural Montblanc, que organitza i dóna suport a projectes a tot el món a través del mecenatge d'artistes d'art contemporani i joves creadors.

Amb seu a Hamburg, té la missió de promoure el pensament innovador a través del suport a les arts a tot el món. Les seves iniciatives principals inclouen el premi Montblanc de la Culture Arts Patronage, mundialment reconegut, i la Montblanc Art Collection. El premi Montblanc de la Culture Arts Patronage ha distingit a gairebé 300 mecenes de 17 països en els últims 26 anys, amb un donatiu de gairebé 5 milions d'euros. Concretament, la Montblanc Art Collection ha brindat des de 2002 suport a més de 170 artistes amb més de 210 obres d'art, encarregant la creació de noves obres. La col·lecció inclou a moltes figures de prestigi mundial, com John Armleder, Monica Bonvicini, José León Cerillo, Thomas Demand, Hans-Peter Feldmann, Sylvie Fleury, Liam Gillick, Gary Hume, Fang Lijun, Thomas Ruff, Tom Sachs, Chiharu Shiota, Cerith Wyn Evans i Heimo Zobernig, per citar només alguns. El públic general pot veure la major part de la Montblanc Art Collection a les instal·lacions de producció de Montblanc a Hamburg.

Et poden
Interessar
...

Joan_Mateu_Banner