DP_Bonart-1280x150px

Notícies

L'artista Ana Soler guanya el VI Premi La Paraula Pintada al Millor Llibre d’Artista

L\'artista Ana Soler guanya el VI Premi La Paraula Pintada al Millor Llibre d’Artista
bonart madrid - 23/07/19

La Fundació Ankaria ha distingit a l'artista Ana Soler (Sevilla, 1972) amb el VI Premi La Paraula Pintada al Millor Llibre d'Artista, pel seu projecte titulat El futur del passat. Història d'una història de maltractament silent. La dona instinta. Es tracta d'una obra concebuda íntegrament en el format de llibre d'artista, on es combinen diferents elements gràfics, com dibuixos, fotografies, gravats o litografies amb textos de la doctora Clarissa Pinkola Estés, corresponents al seu llibre Dones que corren amb els llops (Barcelona, ​​2001).

Al llarg de les 249 pàgines aquest exemplar únic, ofereix una sèrie d'imatges, símbols i metàfores evocadores dels diferents estadis del procés de maltractament i mort psicològica pels quals travessa una dona, a la vegada que es projecten algunes llums per a la seva possible curació.

L'artista ha emprat en l'elaboració del llibre multitud papers (paper japonès de diferents brancatges i textures, vegetals, de colors) i s'ha servit de diferents materials (pèl, pa d'or, tinta xinesa) i tècniques, com vinils de tall de vellut sobre tul, pàgines d'antics llibres japonesos, pàgines de llibres ratllades, vinil de retall (mirall i imprès), gofrats, fotogravats o litografies, entre d'altres.

A la imatge, detall de la obra La mujer instinta d’Ana Soler.

Baner-generic-180x180_thumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90