Expo Josep Coll 2022 baner

Notícies

Any Beulas: Commemorant el centenari del naixement del pintor de Santa Coloma de Farners

Marta Romaguera girona - 03/07/21
Una de les obres que es pot veure a l'exposició de la Casa de la Paraula
Nial nou-180x178Banner-Bleda-y-Rosa-180x180px_v1-cat
La comissió de l'Any Beulas –integrada per polítics, tècnics culturals, crítics d'art i gestors culturals– ha presentat les activitats per comemorar el centenari del seu naixement en el Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Girona. Un dels actes principals de l'efemèride de l'artista colomenc Josep Beulas i Recasens, és l'exposició de pintures Els nostres Beulas que es podrà veure a la Casa de la Paraula de Santa Coloma. L'artista va basar la seva obra en una connexió entre artista i paisatge.

Aquesta exposició és el resultat d'agrupar les col·leccions privades de Santa Coloma i rodalies, que els han cedit per aquesta exposició. Està formada per prop de 50 quadres, resultat de la seva obra artística. El curador ha estat Sebastià Goday amb la col·laboració de l'exalcalde Antoni Solà.

La comissió ha estat formada per la directora dels serveis territorials de Cultura, Carme Renedo; l'alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí; el vicepresident i responsable de l'Àrea de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira; el conseller comarcal de Cultural del Consell Comarcal de la Selva, Pere Fernández, la vídua de Josep Beulas, Quimeta Camí, l'exalcalde de Santa Coloma, Antoni Solà, els gestors culturals Sebastià Godoy i Ricard Planas i els galeristes Maria Mascort, Miquel Mascort i Amat de las Heras. La coordinació de l'any Beulas ha estat a cura de Mireia Mitjavila, regidora de cultura de Sant Coloma de Farners.

[caption id="attachment_124052" align="alignleft" width="300"] D'esquerra a dreta: Quimeta Camí, vídua de Josep Beulas, Joan Martí, alcalde de Santa Coloma i Mireia Mitjavila, regidora de Santa Coloma[/caption]

 

 

 

 

 

 

 

Durant la roda de premsa Mireia Mitjavila, regidoria de Cultura de Santa Coloma, va explicar el procés de creació de la comissió que podem escoltar en el següent audio:

[audio mp3="https://www.bonart.cat/wp-content/uploads/2021/07/AUDIO-2021-07-03-14-38-18.mp3"][/audio]

Així mateix, Carme Renedo, delegada de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Girona, ens explica la seva relació amb l'autor:

[audio mp3="https://www.bonart.cat/wp-content/uploads/2021/07/AUDIO-2021-07-03-14-38-17.mp3"][/audio]

 

[caption id="attachment_124043" align="alignnone" width="225"] Fotografia de grup de la comissió Beulas[/caption]

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Olga_Andrino_Banner_1