1280x150CAT

Notícies

La Tèrmica convoca la setena convocatòria del seu programa internacional de residències artístiques

La Tèrmica convoca la setena convocatòria del seu programa internacional de residències artístiques
bonart màlaga - 02/08/19

La Tèrmica, avinguda de los Guindos 48 de Màlaga convoca la setena convocatòria del seu programa internacional de residències artístiques total de 36 creadors han passat per aquest programa que compleix sis anys sent un referent nacional. Creadors 2020 rebrà a sis noves promeses que desenvoluparan projectes artístics al centre.

El centre de cultura contemporània depenent de la Diputació de Màlaga, La Tèrmica, obre avui la convocatòria del seu programa de residències artístiques Creadors 2020, una iniciativa que permetrà a artistes emergents d'arreu del món, concebre i desenvolupar els seus projectes artístics en Màlaga.

'Creadors' és un programa de suport a la creació contemporània que busca impulsar el desenvolupament professional d'artistes que requereixin tant d'espais de treball com de suport tècnic, econòmic i formatiu. La Tèrmica promou aquest programa obert a creadors d'àmbit nacional i internacional, vinculats a qualsevol disciplina artística.

Des avui dijous, 1 d'agost, els artistes interessats poden participar enviant els seus projectes a través de la convocatòria disponible a www.latermicamalaga.com, que estarà vigent fins al proper 15 de novembre de 2019, i que compta amb una versió en anglès per a tots aquells artistes internacionals interessats.

El programa 'La Tèrmica Creadors' permetrà un cop més a sis artistes d'arreu del món poder allotjar-se en les seves instal·lacions des de principis de febrer fins a primers de juny de 2020, i disposar dels mitjans tècnics i econòmics per desenvolupar les seves idees, que serviran , a més, per dotar de continguts al centre. D'aquesta manera, els participants rebran una ajuda de 2.400 euros de suport a la producció.

Es tracta de la cinquena edició d'aquest projecte del que ja han format part dels artistes Dadi Dreucol, Fernando Bayona, Florència Rojas, Nekane Manrique, Omar Victor Diop i Miguel Gómez Losada en 2014; Francisco Javier Valverde, Marta Beltrán, Emmanuel Lafont, Katharina Fitz, José Luis Valverde i Carmen González Castro el 2015; Gala Knörr, Jean Philippe Illanes, laconjunciónY, Efrén Calderón, Mamen Morillas i Ana Barriga en 2016; Mac Svary, Almudena Fernández Ortega, Aaron, Victòria Maldonado, Orlando Rojas i Fernando Clemente en 2017; Enar de Déu, Alejandro Ginés, Irene González, Marc Moreira, Mirimari Väyrynen i Ernesto Casero el 2018; i en aquesta última edició de 2019, Julio Anaya, Dela Delos Antonio Navarro, Valle Galera, Miguel Scheroff i Paloma de la Cruz.

Tots ells van desenvolupar els seus projectes artístics al llarg de quatre mesos, i van poder mostrar al públic en les Jornades de la Creació de la Tèrmica celebrades al mes de juny dels passats quatre anys, i que van rebre en total més 15.000 visites. Durant aquestes jornades, el centre programa activitats complementàries a la inauguració de l'exposició final dels artistes, que inclou conferències, concerts i trobades amb altres artistes i agents culturals.

Aquest programa busca, per tant, impulsar el desenvolupament creatiu i professional d'artistes tant nacionals com estrangers vinculats a qualsevol disciplina, que compten ja amb una formació o trajectòria relacionada amb la creació.

Durant la seva estada, els participants disposaran d'un taller individual, sales de reunions, allotjament i manutenció, així com les diferents instal·lacions de què disposa La Tèrmica. A més, cada resident comptarà amb un bloc en el que anirà mostrant dia a dia l'evolució dels seus treballs, interactuant amb la comunitat virtual que es generi.

D'altra banda, els treballs dels creadors residents tornaran a formar part de l'exposició final 'Creadors 2020', sota la coordinació de l'equip La Tèrmica, i un comissari designat per aquest. Els artistes han de presentar un projecte realitzat expressament per a aquesta convocatòria i que serà elegit amb total llibertat i serà exposat a La Tèrmica.

Els creadors hauran de mostrar l'avanç dels seus treballs al públic i establir un contacte directe amb ells en l'obertura d'estudis, que tindrà lloc en dates determinades durant el seu període de residència.
A més, La Tèrmica de posar a disposició dels artistes que convisquin en les seves instal·lacions un programa de visites i trobades amb professionals de la cultura de la província, així com la possibilitat d'assistir a algunes activitats que ofereix el Centre.A la imatge, Creadors 2020.
GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180Banner-Flama-180x180px_v1-cat

Et poden
Interessar
...