FCC-Segell-banner4
La Galeria Rafael Ortiz obre la temporada amb Carmen Calvo

Exposicions

La Galeria Rafael Ortiz obre la temporada amb Carmen Calvo

bonart sevilla - 02/08/19
Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AWLa-Galeria-201602-recurs
La Galeria Rafael Ortiz, carrer Mármoles 12  de Sevilla obre la temporada expositiva 2019-2020 amb la cinquena mostra individual de l'artista Carmen Calvo (València, 1950), titulada "I l'altre costat sospira". En ella, els objectes intervinguts, les fotografies i la imatge tornen a constituir el principal eix conductor.

A partir d'imatges anònimes, tretes del passat, Calvo ens ofereix un exercici de present i futur, enfrontant-se amb determinació a tabús socials; per l'artista la vida continua, i aquest missatge renovat és el que l'espectador ha de descobrir o imaginar.

Especial protagonisme té en aquesta mostra la figura femenina, tradicionalment garant de la memòria i recopiladora d'objectes que determinen el món que ens envolta. Va ser la mare de l'autora, una dona especialment observadora, la qual li va transmetre l'interès per l'art i gràcies a ella, Calvo va sentir la necessitat d'expressar-se a través dels objectes.

Les quatre sèries que constitueixen aquesta exposició són el resultat de la reflexió que en tot el seu treball realitza l'autora. No ho veiem com una simple associació a la manera dels "object-trouvé": l'artista fa seus els objectes després d'intervenir-los. De l'anonimat d'aquests objectes, fotos o gravats, sorgeixen altres realitats. L'autora estudia i analitza els objectes i les imatges fins al punt que en molts casos, amb una lleu intervenció, l'objecte inert o la foto anònima es fan propers, familiars, amb una càrrega de dramatisme o de comicitat que abans no existia. De la mateixa manera que el pintor fa servir la pintura, Carmen Calvo pinta o esculpeix amb aquest preuat material que atresora algunes vegades durant anys fins que el puzle es completa i neix un Carmen Calvo.

Carmen Calvo és en l'actualitat una de les artistes conceptuals més internacionals del panorama artístic espanyol. És Premi Nacional d'Arts Plàstiques 2013 i Acadèmica de les Belles Arts de Sant Carles de València.
La seva obra pot contemplar-se en els més importants museus i col·leccions públiques nacionals i internacionals com The Solomon R. Guggenheim Museum (Nova York, EUA), Fond National d'Art Contemporain. F.N.A.C. (París, França), Mie Prefectural Art Museum, (Tsu, Japó), Fundació Peter Stuyvesant (Amsterdam, Països Baixos), MNCARS (Madrid), IVAM (València) o Artium (Vitòria), entre molts altres.


A la imatge, obra de Carmen Calvo.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner