FCC-Segell-banner4
Pintura i cinema a \

Exposicions

Pintura i cinema a "8+1" a la galeria Trama

bonart barcelona - 27/09/12
Nial nou-180x178Baner_ProustMarsans_Bonart_360x356
Galeria Trama obre la seva temporada artística, en l'any del seu 20è aniversari, amb una exposició que explora la connexió entre dos llenguatges de la cultura: la pintura i el cine. Les obres de vuit artistes de Galeria Trama dialoguen en aquesta mostra amb escenes seleccionades del film, Aita, de José M. de Orbe, exhibit al MoMA de Nova York el 2012 i a la Tate Modern de Londres el 2010, després de rebre la Concha de Plata a la millor fotografia al Festival de Sant Sebastià de 2010.

Aita, és una pel.lícula que la crítica especialitzada ha definit com un nou gènere fílmic que es mou a cavall entre la ficció, el cine documental i experimental. Des de fa temps, artistes, galeries, museus i comissaris treballem sobre la intersecció que hi ha entre els diversos llenguatges de la creació contemporània. En aquesta ocasió, la riquesa del projecte de José M. de Orbe ens va impulsar a plasmar en una mostra allò que inicialment era només una intuïció

L' exposició 8+1, que s'inaugura el 27 de stembre a les 19.30 h. i es podrà visitar fins al 20 d'octubre del 2012, explora les diverses connexions que 8 artistes, 1 director de cine i la galeria hem anat descobrint entre determinades escenes d' Aita i certes pintures, que en algun cas eren preexistents i en altres han estat realitzades expressament. Durant la gestació d' aquesta mostra, tant José Mª de Orbe, com la galeria i els artistes escollits, hem viscut com anaven aflorant afinitats, no només en l'àmbit purament visual, sinó també en el conceptual. Confirmar la nostra intuïció inicial ha estat per tots una experiència molt gratificant.

En paraules del mateix José M. de Orbe (Sant Sebastià, 1958): "En provocar un diàleg entre les obres dels artistes de Galeria Trama i la pel.lícula Aita sorgeix l' oportunitat d' observar aquestes obres amb una altra perspectiva diferent. Els pintors i el cineasta no ens coneixíem prèviament ni coneixíem les nostres obres i no obstant això, les ressonàncies entre elles són evidents. Cadascun de nosaltres desplega a la tela o a la pantalla un entramat de signes propis, però tots convergeixen com a mínim en un gran tema comú: El pas del temps i la seva petjada estètica. A partir d'aquesta premissa sorgeix una tasca apassionant d'observació que permet recrear-se en la diversitat tècnica, en la particularitat de cada mirada i en els rastres profunds de personalitat que cada artista anem deixant de manera més o menys conscient en cadascuna de les nostres obres. En l'observació d' aquestes particularitats i en la constatació d' allò que tenim en comú, sorgeix una nova mirada, complexa i enriquidora, que aporta nous matisos en la contemplació de les formes expressives".

Et poden
Interessar
...

817x68