818x68-Bonart-IA

Exposicions

Artur Ramon Art culmina més de vint anys dedicats a l’estudi i reivindicació de Giovanni Battista Piranesi

Artur Ramon Art culmina més de vint anys dedicats a l’estudi i reivindicació de Giovanni Battista Piranesi
bonart barcelona - 27/09/12
Del 4 de setembre al 24 de novembre la sala d’exposicions Artur Ramon Art presentarà a Barcelona la mostra que culmina més de vint anys dedicats a l’estudi i la reivindicació de l’obra de Giovanni Battista Piranesi (Venècia 1720 – Roma 1778), un dels cinc grans de la història del gravat. Piranesi i el seu món, que es podrà visitar del 4 d'octubre al 10 de novembre del 2010cerca el diàleg entre una seixantena de les imatges sorgides del cervell del geni venecià amb obres d’arts decoratives del seu temps. Tots els gravats presents a la galeria són edicions romanes tirades en vida de l’artista i pertanyen a diverses de les sèries més conegudes de l’artista: Carceri, Vedute di Roma o Lago Albano.

L’exposició combina, com si d’una vil·la neoclàssica es tractés, els gravats de Piranesi i objectes quotidians únics contemporanis a l’artista, seleccionats per la galeria amb molta cura. Segons Artur Ramon, comissari de la mostra i autor de diverses publicacions sobre el gravador per excel·lència de Roma, “l’objectiu de la mostra és doble: per una banda volem que el visitant entri dins del món de Piranesi, com si viatgés a finals del segle XVIII; i, per l’altra, reivindicar l’ofici d’antiquari i la nostra tradició dins del sector”.

Format com a arquitecte, Giovanni Battista Piranesi va canviar la seva Venècia natal per Roma i la seva formació per convertir-se en el millor retratista dels paisatges romans. Les seves estampes són un exercici d’inventiva i tècnica excepcional que al llarg dels segles l’han convertit en el cronista escenogràfic de la capital italiana per excel·lència i el fan, encara avui, vigent. La mostra que Artur Ramon presenta ara inclou originals de sèries tan conegudes com les Presons o les Vedute di Roma i “és fidel a la versatilitat creativa del cervell negre de Piranesi i posa de relleu la força i la modernitat d’unes composicions de vedutista que van més enllà del paisatge per capturar moments i atmosferes únics”, en paraules d’Artur Ramon.

La galería barcelonina està fortament lligada al nom de Piranesi des de 1990, quan van realitzar la primera exposició d’estampes del romà d’adopció més il·lustre. Des d’aquella Giovanni Battista Piranesi. 1720-1778 fins a l’actual Piranesi i el seu món s’han succeït periòdicament mostres com Roma vista per Piranesi –comissariada per Alexis Eudald Solà el 1992-, Somnis de Pedra el 2002, Piranesi Clàssic el 2004, Piranesi. Amor per Roma el 2006 i la comparativa Piranesi-Milicua. Arquitecturas visionarias, l’estiu de 2011. Artur Ramon, director de la galeria, és un dels principals experts i autor de diversos llibres i articles especialitzats en l’obra d’un dels gravadors més importants de la Història de l’Art com el catàleg de la mostra Els Piranesi de Montserrat (2006), que també va comissariar.

A la imatge  Piranesi,1762, Dimostrazioni Dell Emisario del Lago Albano
GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180180x180CAT

Et poden
Interessar
...