banner-elscatala-817x88px
Quatre fotògrafs andalusos coincideixen al MECA

Exposicions

Quatre fotògrafs andalusos coincideixen al MECA

bonart almeria - 07/08/19
LOGO BIENNAL 2022_Mesa de trabajo 1thumbnail_arranzbravo. general 04-2014
MECA Mediterrani Centre Artístic finalitza la seva programació com a seu oficial de PhotoEspaña 2019 amb el treball de quatre fotògrafs d'Almeria, Estela García, Antonio Jesús García, Carlos de Paz i Pablo Vara, en l'última de les tres exposicions TQ + SUD. fotògrafs andalusos. Aquests quatre fotògrafs que exposen del 2 al 22 d'agost dins el Festival Internacional PHE 2019 a la seu MECA, carrer Navarro Darax 11 d' Almeria. Ens mostren diferents visions del que és urbà aprofundint en una reflexió antropològica i humanista, cadascuna molt particular, sobre la nostra societat.


L'articulació d'aquests treballs en sala sota el comissariat de Fernando Barrionuevo, també director de MECA, té a veure amb l'aspecte humanista i reflexiu al voltant del reportatge social i de la quotidianitat, una reflexió sobre els nostres modes de vida a la ciutat molt present en el treball dels quatre artistes.

Estela García és d'Almeria, encara que s'ha format entre Almeria i Barcelona, ​​especialitzant-se en tècniques antigues i nu. Es defineix a si mateixa com una "faedora d'imatges". Treballa com a directora d'art i assistent fotogràfic. Imparteix tallers de fotografia en diferents escoles i espais culturals. En el seu treball Mitgeres ens parla de "gent valenta, intrèpids i inexperts arquitectes" que decideixen deixar que la llum travessi els murs de la legalitat, creant respiradors íntims d'autogestió i unió veïnal.

Antonio Jesús García, `Che' és professor de Tècnica Fotogràfica a l'Escola d'Art d'Almeria. Els seus inicis en el món de l'art van ser com a dibuixant de còmics, editor de fanzines, dissenyador gràfic i posteriorment fotògraf. En Danseu, danseu maleïts, Che ens parla de costumisme contemporani i reflexos socials en una sèrie de panoràmiques en què "contemplem detingudament les escenes amb les que diàriament ens creuem però en les que, pels mateixos ritmes accelerats i atordits de les nostres vides, ni ens fixem".

Nascut a Madrid i establert a Almeria, Carlos de Paz és fotògraf professional des de 1977, especialitzat en fotografia d'espectacles, editorial i publicitat. Ha mantingut el seu treball creatiu, més centrat en la fotografia humanista, paral·lel a la seva trajectòria professional, compaginant-ho amb tallers impartits a la Universitat i altres centres a Almeria. Soledad compartida és un exemple d'aquesta reflexió social i metafòrica de la seva fotografia a través d'històries quotidianes de la ciutat i l'entorn que l'habita.

Pablo Vara és d'Almeria, tot i que realitza els seus estudis d'Art a Barcelona i Alemanya. Bona part de la seva producció, sobretot en blanc i negre, la realitza a Roma. El seu treball és vivencial, emocional i íntim, de realització casual. El seu treball "Breu passeig per un coma profund" és una metàfora sobre la pèrdua completa de consciència en què es mostren personatges que semblen aliens a tot.

A la imatge, fotografia de la mostra "TQ + SUD. fotògrafs andalusos".

Et poden
Interessar
...

Joan_Mateu_Banner