BannerFCC_Bonart
Exposició d\'Emili armengol al Castell de Calonge

Exposicions

Exposició d'Emili armengol al Castell de Calonge

Banner_180x180Baner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2
Les obres que es poden visitar fins el dia 11 de setembre en aquest monument emblemàtic que és el castell de Calonge evoquen una sensació de tranquil·litat i llibertat a través dels peixos que ha treballat Emili Armengol (1943), escultor de projecció internacional i distingit amb la Creu de Sant Jordi el 2016, que atorga la Generalitat de Catalunya.

Les més de 25 figures que podem observar al castell reflecteixen la força creativa d'Armengol i la seva gran sensibilitat a l'hora de donar forma amb els metalls, principal material que utilitza, de la diversitat d'espècies marítimes. L'escultor ajuda a través dels matisos a una identificació emocional amb una de les seves altres passions, la pesca.

La mostra que es pot visitar al castell és un mirall de la seva dilatada i consagrada trajectòria de més de 50 anys d'artista, que l'han portat a fer més d'una setantena d'exposicions individuals i ha superat el centenar d'exposicions col·lectives. Barceloní d'origen, la seva feina està molt arrelada a la comarca del Baix Empordà, ja que diverses obres seves decoren places i espais emblemàtics de municipis propers a les nostres contrades.

Armengol és un autor que destaca per les tendències modernistes, tot i que és agosarat emmarcar-lo en un únic corrent artístic específic. Precisament això té a veure amb la seva riquesa i pluralitat temàtica, que fa que toqui diferents vessants de l'escultura. Una de les seves obsessions, però, sempre ha estat transmetre la sensació de gaudi que es pot experimentar amb la identificació d'aquells elements que formen part de la seva obra i que tenen a veure amb aspectes de la vida quotidiana.
Anna Carreras i Aubets

Anna Carreras i Aubets (Barcelona, 1977) és filòloga i escriptora. Col·labora habitualment a la premsa (El Punt, Gidona) i fa de crítica literària (Núvol, Ara Llegim). Compagina la traducció i la crítica d'art amb la creació personal. És autora de les novel·les Camisa de foc, Tot serà blanc, Unes ales cap a on, Ombres franceses, Fes-me la permanent, L'ull de l'escarabat i Halley 2042, i de diversos assaigs sobre la postmodernitat. 

Et poden
Interessar
...