banner-oro-1280x150

Exposicions

Michael Najjar reflexiona sobre un futur sostenible a la Galeria Juan Silió

Michael Najjar reflexiona sobre un futur sostenible a la Galeria Juan Silió
bonart santander - 07/08/19
La Galeria Juan Silió, carrer Sol 45 de Santander, presenta la mostra individual de Michael Najjar, Terraforming, del 12 d'agost al 5 d'octubre de 2019. El projecte reflexiona sobre la capacitat de transformació del medi per part de l'ésser humà a la Terra i, en un futur distant, altres planetes. Les fotografies continuen la sèrie outer space, en la qual porta treballant des de 2011. L'exposició s'integra al Festival PhotoEspaña 2019 a la seva seu de Santander.
Per als sistemes vius, la Terra ha estat l'entorn primari des de fa milions d'anys. Els canvis climàtics o altres canvis en els fluxos d'informació han donat com a resultat l'ascens i caiguda de milers d'espècies al llarg del temps. Ara l'espècie humana encara amenaces existencials que estan sorgint de la transformació dels entorns, la superpoblació, el canvi climàtic, la terraformació, la disminució dels recursos i l'escassetat d'energia, menjar i aigua. Els sistemes humans creen i fan servir les noves tecnologies com a eines d'evolució social. Ara vivim en un tecno-sistema que funciona cooperativament amb la humanitat i el sistema natural del planeta. Aquest sistema anomenat "tecnosfera" es defineix com la matriu i principal conductor després de l'actual transició d'aquest planeta a una nova època geològica de la humanitat; el Antropocè. La tecnosfera ha arribat ara un enorme, però encara no determinant, potencial per alterar la superfície de la Terra, així com els seus grans profunditats -des del nivell orbital a les profunditats marines-.
Un element clau per a la supervivència de l'espècie humana és l'Aigua. És fonamental per a totes les operacions vitals en l'espai i en el nostre planeta natal. L'aigua ha estat detectada fins i tot en galàxies distants a més de dotze mil milions d'anys llum de distància. És vital en el manteniment de l'habitació humana per punts com la hidratació, l'agricultura, la protecció contra la radiació i l'oxigen. Però l'aigua és també un element clau en el procés anomenat "terraformació", segons el qual un entorn hostil, com un planeta que és massa fred, calent o amb una atmosfera irrespirable, pot ser alterat per fer-ho adequat per a la vida humana.
Un procés així no és un mer escenari futurista, sinó que representa exactament el que està passant a la Terra en aquest precís moment amb el procés de canvi atmosfèric ocasionat per l'augment de les emissions CO2 que escalfen el planeta i accelera el procés del canvi climàtic . Aquest desenvolupament representa una calamitosa amenaça per a la població mundial tant present com futura, ja que una de les seves conseqüències és la retirada de les glaceres la fosa del gel glacial, que encapçalen l'augment global dels nivells oceànics, inundacions, pèrdua de terra habitable i escassetat de menjar i aigua potable. Implícit en el diàleg de la terraformació hi ha la paradoxa que podríem necessitar la transformació en un entorn habitable del nostre planeta veí Mart, precisament perquè estem transformant el nostre planeta en un inhabitable
A la imatge, obra de Michael Najjar.
inclassificablesthumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...