M-CCX-TESLA-Banner-817x68px-CAT

Notícies

Mostra de Cinema i Creativitat Centre Botín

bonart santander - 13/08/19
Impremta Pages - banner-180x178Baner_Fontcuberta_Bonart_360x356px
En tan sols cinc edicions, la Mostra de Cinema i Creativitat Centre Botín s'ha instaurat com una cita de referència per al curtmetratge espanyol. En la present edició, 665 curtmetratges, 38 més que en la convocatòria anterior, s'han presentat a aquest certamen de creació audiovisual. Aquesta circumstància, que suposa un increment del 6% respecte a 2018, constitueix un pas addicional a l'hora de consolidar l'esdeveniment com una oportunitat única per apropar-se a un format de difícil accés com és el curtmetratge nacional, en pantalla gran i l'aire lliure.

Les projeccions tindran lloc els dies 27, 28 i 29 d'agost de 2019, a les 21:30 hores a l'Amfiteatre exterior del Centre Botín. Els espectadors podran gaudir dels 18 curtmetratges seleccionats, entre els quals es troben els quatre candidats als premis del jurat. La programació es completa amb el film "El luthier": pel·lícula elaborada durant el taller d'aprofundiment "Cinema de butxaca" dirigit pel cineasta Nacho Solana al desembre de l'any passat. Per segon any consecutiu, el certamen compta amb la col·laboració de Bridgestone, que lliurarà el segon premi del jurat. La multinacional japonesa dóna suport a aquest esdeveniment com a part del seu compromís amb la cultura i, més en concret, amb el talent i la inspiració de la indústria cinematogràfica.
La creativitat, ja sigui per l'execució i format dels treballs o bé mitjançant els personatges i les situacions plantejades en la trama, és el denominador comú de tots els films presentats al certamen. Un comitè de selecció, format per professionals del mitjà cinematogràfic i membres de l'equip organitzador, ha estat l'encarregat de garbellar totes les cintes rebudes fins arribar als 18 títols que s'exhibiran públicament. Entre els seleccionats, apareixen gèneres com comèdia, fantasia, drama, documental i experimental.


Així mateix, hi haurà tres curts d'animació i nombrosos intèrprets molt reconeixibles per al gran públic Miguel Rellán, Pedro Casablanc, Javier Pereira, Txema Blasco, Rosario Pardo, Antonio Valero, Fernando Ramallo o Luis Bermejo.

En el jurat de la V Mostra de Cinema i Creativitat Centre Botín, tornen a participar el director creatiu Carlos Lluna i l'exdirector de la filmoteca de Cantàbria Enrique Bolado. La directora i guionista de cinema i televisió Inés París Bouza completarà el jurat i impartirà una masterclass titulada "Escriure en equip - Com es crea una sèrie de televisió". A més d'haver estat presidenta de l'Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals, París ha escrit i dirigit pel·lícules com "A la meva mare li agraden les dones" (2002) o "La nit que la meva mare va matar el meu pare" (2016) , així com en sèries com "Aquí Pau i després Glòria" (2015). En 2017, va treballar amb Daniel Écija en la creació de la sèrie "L'accident". Inscriure en aquesta classe magistral, prevista per al dimecres 28 d'agost a les 19:00 hores, té un preu de 4 euros, mentre que la matrícula és gratuïta per als Amics del Centre Botín.

Les projeccions del dimarts 27 d'agost i el dimecres 28 constaran de 7 curtmetratges cadascuna i tindran una durada de 60 minuts. L'entrada serà gratuïta fins a completar les 300 cadires d'aforament que s'instal·laran l'Amfiteatre exterior del Centre Botín. En la jornada inaugural de la Mostra, el públic podrà gaudir de "Un", de Javier Marco; "Avi", de Joan i Caque Trueba; "Mosques", de David Moreno; "Victòria", d'Alejandra Perea Martín; "Dudillas", de Pedro Rudolphi; "La noria", de Carlos Baena; i "To menor", d'Iván Sáinz-Pardo. Dimecres 28 es projectaran "27 minuts", de Fernando González Gómez; "Prevalen els petons", de Luis Sánchez-Polack; "Patchwork", de Maria Manero Mur; "La Terra cridant a Anna", de Fernando Bonelli; "La tercera part", d'Alicia Albares i Paco Cavero; "Edèn", de Rodrigo Canet; i "Cocodril", de Jorge Yudice.

Dijous 29 s'exhibiran les obres finalistes que opten al primer i al segon premi del jurat. "Sóc una tomba", de Khris Cembe; "Places", de Claudia Barral Magaz; "Pimpollo", de Guillem i Eduardo Dieste; i "Vaca", de Marta Bayarri són les candidates a succeir "Vila Mnemòsine" i "El fotoviaje de Carla", guanyadors de l'edició anterior. De la mateixa manera, en la jornada de cloenda, se celebrarà un col·loqui amb un representant de cadascuna de les obres nominades. Durant aquest acte també es lliurarà el Premi del Públic, obert a tots els curtmetratges projectats i fallat mitjançant una enquesta realitzada entre els espectadors.

A la imatge, Centre Botín.

Et poden
Interessar
...