Expo Josep Coll 2022 baner
La fira LOOP es trasllada a la Pedrera

Exposicions

La fira LOOP es trasllada a la Pedrera

Festival LOOP, Pedrera, 2021.
Banner300x300Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Cultura
El proper mes de novembre, Barcelona recupera la Fira professional i el Festival LOOP, que s’estructuren al voltant  de les darreres creacions a l’àmbit del videoart . La proposta recupera el seu format presencial.


Per una banda l'emblemàtic edifici modernista d'Antoni Gaudí - "La Pedrera – Casa Milà"- serà el lloc ideal per acollir les últimes contribucions a l'escena del videoart. El pis principal de La Pedrera, la sala d’exposicions, serà l’escenari per acollir les propostes. Participen unes 30 galeries i artistes.


Les galeries seleccionades seran convidades per un comitè internacional de destacats col·leccionistes de videoart, presidit per Jean-Conrad Lemaître i compost per: Isabelle Lemaître (qui, juntament amb Jean-Conrad, promou el premi StudioCollector); Haro Cumbusyan (establert a Zuric i fundador de Collectorspace, un petit local a Istanbul); Josée i Marc Gensollen (col·leccionistes d'art conceptual que han convertit la seva casa de Marsella, La Fabrique, en un centre d'art); Renée Drake (col·leccionista d'art contemporani amb estrets vincles amb l'escena artística holandesa i sud-africana).


A més, del 16 al 26 de novembre, tots els vídeos seleccionats per la Fira estaran disponibles simultàniament via streaming en una nova plataforma virtual.


També es presentarà una secció especial amb treballs que exploren els límits entre el vídeo i la performance, fent-se ressò de la temàtica del Cos desenvolupada en la programació del Festival. Aquesta secció, ideada per Rose Lejeune, analitzarà i qüestionarà les nocions comunes de "temps" i "efímer".


L’edició d’enguany del Festival LOOP explorarà el potencial del cos des d’un punt de vista simbòlic, narratiu i comunicatiu, oferint una panoràmica d’exemples diferents des dels inicis del videoart fins a la contemporaneïtat. Prendrà forma a través d’exposicions deslocalitzades, projeccions i performances, com a resultat d'un dinàmic treball en xarxa, dut a terme per una àmplia comunitat de col·laboradors, sensibles i flexibles als canvis generats per la pandèmia.


19ena edició FESTIVAL LOOP BARCELONA es durà a terme del 16 al 18 de novembre de 2021 i LOOP FAIR .9 al 21 de novembre de 2021. Per més informació aquí.


Et poden
Interessar
...

817x68