Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Notícies

L’obra de Miró es presenta al Moscou Museum of Modern Art

bonart moscou - 25/04/13

El tinent de batle de Cultura i Esports i president de la Fundació Pilar i Joan Miró, Fernando Gilet, ha presentat aquest al MOMA (Moscow Museum of Modern Art) de Moscou, l'exposició Joan Miró. Imagery. L'acte també han assistit Isabel Cerdà, directora general de Cultura i Joventut del Govern de les Illes Balears, Manuel Hernández Gamallo, conseller de Cultura i Cooperació de l'Ambaixada d'Espanya a Moscou, Elvira Camara, directora de la Fundació Pilar i Joan Miró i comissària de la mostra i Maria Luisa Lax, conservadora cap del Departament de Col·leccions de la Fundació Pilar i Joan Miró i comissària de la mostra.

Durant la presentació, que ha comptat amb la presència de mitjans internacionals i moscovites acreditats, el tinent de batle de l'Ajuntament de Palma ha agraït als patrocinadors i organitzadors de l'exposició ia l'ambaixada d'Espanya a Moscou, l'esforç i interès demostrat perquè l'obra de Miró pugui ser coneguda a la capital moscovita destacant que "aquesta exposició és una clara mostra de la intensa relació existent entre Miró, la seva obra i Palma". Fernando Gilet ha afegit que "com a mostra d'aquesta relació, en l'exposició es pot contemplar una reproducció del taller Sert, taller anhelat en vida per part de l'artista". El tinent de batle de Cultura va aprofitar l'ocasió per incidir en el gran interès que ha despertat l'obra a Moscou i la recreació del "univers Miró" apuntant que "Palma, davant el repte del nou segle, més que mai, pretén ser identificada com territori Miró pel que convido a tothom a visitar aquesta exposició que també servirà per entendre perquè Miró va escollir Palma per viure i crear gran part de la seva obra ".

Aquesta exposició ha comptat amb l'organització del Govern de Moscou, Departament Cultural de Moscou, Fundació Pilar i Joan Miró, Chereshnevy Les Festival Internacional Obert de les Arts i Museu d'Art Modern de Moscou (MOMA), així com amb el suport del Ministeri de Cultura de la Federació russa, Govern de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, ambaixada d'Espanya a Moscou i l'Institut Cervantes de Moscou.

Joan Miró. Imagery presenta l'univers creatiu de Joan Miró incidint fonamentalment en dos aspectes: d'una banda, vol mostrar al públic l'obra de l'artista des de la perspectiva de la seva particular repertori iconogràfic (personatge, dona, ocell, estrella, sol, lluna, paisatge o signe) sempre recurrent al llarg de tota la seva producció. Per l'altre, que el visitant pugui experimentar noves sensacions i sigui partícip de l'esperit mironià mitjançant l'acostament als seus llocs de treball (els tallers Sert i Son Boter), que representen l'essència de la seva creació.

 

 

La-Galeria-201602-recursGC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88