Expo Josep Coll 2022 baner
\

Exposicions

"La Comèdia" d'Arcadi Artís i Espriu al castell de Montjuïc

bonart barcelona - 25/04/13
SET_INTL_ARXIUS_AJBCN_300x250Nial nou-180x178

Arcadi Artís i Espriu va néixer a Ciutat de Mèxic el 1946; és pintor, arquitecte i fill d’una generació i d’una nissaga d’artistes catalans –els Artís i Espriu– que van patir l’exili durant la guerra civil. Arcadi Artís i Espriu matisa que, en aquest sentit, se sent “arrelat culturalment a Catalunya” però que “el paisatge i la naturalesa propera a mi són els de Mèxic”. En aquesta combinació, de la qual no es pot deslligar, l’artista hi troba un avantatge.


L’exposició La Comèdia, que sorgeix de la lectura de la Divina Comèdia de Dante Alighieri i de l’experiència del viatge vital –individual i col·lectiu–, presenta un recull de dibuixos realitzats, principalment, amb pólvora i mina de grafit sobre paper. Aquests “materials primaris”, segons explica l’autor mateix, són la base d’una pintura on “el fil conductor són els poemes de Dante i de Salvador Espriu, i on el que interessa és l’emoció i la comunicació amb l’espectador”.


L’artista, que per primera vegada presenta les seves obres a Barcelona, va estudiar violí i pintura i es va llicenciar com a arquitecte. Després de viure i treballar a París i a Barcelona, va desenvolupar l’arquitectura a Ciutat de Mèxic amb projectes com el Centro Cultural Universitario, amb la Sala de Conciertos Nezahualcoyotl. Actualment es dedica preferentment a la pintura i exposa, regularment, a les principals ciutats de Mèxic i Catalunya. 


L’exposició, que ha estat produïda pel Consorci del Turó de la Seu Vella de Lleida, inclou tres obres -El Cel, Records i Les Passions- que no es van veure l’any passat a Lleida. La mostra es podrà visitar fins el dia 30 de juny al castell de Montjuïc de Barcelona.


A la imatge, "Bassal de sang" d'Arcadi Artís.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIA-DE-L'ART[1]