BannerFCC_Bonart

Notícies

Primer cap de setmana del Festival del Còmic

Primer cap de setmana del Festival del Còmic
marta-sentis-bonart-180x180AA-bonart q
bonart - figueres - 25/04/13

El Festival Còmic de Figueres ha celebrat el seu primer cap de setmana d'actuacions amb un èxit total d'assistència de públic, omplint tots els espectacles programats en els diferents espais de la ciutat i complint al màxim amb l'objectiu d'aquesta 6ena edició, escampar el bon humor i el teatre per la capital empordanesa.


Divendres va tenir lloc la Gala inaugural al teatre El Jardí, on més de 700 persones van comprar la seva pastanaga per assistir a l'espectacle i alhora sumar-se a la protesta contra el 21% d'IVA cultural.


Un dels moments de la nit va ser quan la organització del festival va pujar a l'escenari a llegir el manifest i a ballar el Pastanaga Style, mentre el públic participant llençava a l'aire les més de 700 pastanagues reivindicatives per la “Salut de la Cultura”.


A l'endemà, l'espectacle Operetta de la companyia Cor de Teatre va sorprendre a tothom amb la seva original i generosa proposta d'aproximació al gènere operístic a través de la rialla. Els vint-i-sis actors que omplien l'escenari van atrapar al públic amb la seva expressivitat, delicadesa i força teatral a través de la música a cappella i grans dosis d'humor, que van provocar el riure continu a les més de 900 persones que omplien la platea del teatre.


La nova carpa de l'Espai Citroën, situada a la Rambla de la ciutat, ha estat un dels grans èxits d'aquesta edició, ja que la organització va haver de penjar el cartell de complet a totes les actuacions que va oferir a l'espai i on el públic familiar va cargolar-se de riure amb els pallassos catalans Marcel Gros, Leandre i els divertidíssims acròbates Elegants.


Encara queden 3 dies més de Festival aquest proper cap de setmana en el que la programació es reparteix en dos espais més de la ciutat. Divendres 26 (21'00h) a la Sala La Cate tindrà lloc l'espectacle Top Model de la Companyia Per-versions, de l'actor Pep Cruz. Dissabte 27 (21'00h) els Accidents Polipoètics faran esclatar de riure amb la seva conferència poètica i els seus enginyosos jocs de paraules. I per acabar, la companyia Ponten Pie clourà les nits del festival a l'antic Escorxador amb dues versions del seu cabaret gastronomic-teatral Copacabana, que arriba a Figueres després d'haver triomfat per tota Europa; amb funcions pel públic adult divendres i dissabte (23'00h) i diumenge 28 pel públic infantil (12'00h) amb el Petit Copacabana.


Gràcies a la gran participació per part del públic i la bona qualitat de les propostes teatrals que han omplert de rialles els diferents racons de la ciutat, el Festival Còmic de Figueres ha transformat, durant uns dies, la capital empordanesa en la capital de l'humor.


A la imatge, fotografia de la platea, la nit de la gala inaugural. 


 

Et poden
Interessar
...