CC_Online_BONART_1280X150

Exposicions

"Cartells Histórics" a la Galeria Joan Gaspar

\
bonart barcelona - 28/05/13

La Galeria Joan Gaspar de la Plaça Doctor Letamendi, 1 de Barcelona presenta del 29 de maig al 26 de juny l'exposició Cartells Històrics. Pels vols del 1870 naixia el cartell a París i es començaren a produir cartells litogràfics en color. El cartell neix amb una gran varietat de funcions, mentre que uns ens inspiren i eleven, altres tenen una funció més comercial. Cada cartell té un missatge i la funció comunicativa es pot considerar la principal. Hi ha un altre aspecte a considerar, la memòria històrica que ens conta el que es feu i en quin moment. El cartell que ara ens ocupa té un valor afegit, el valor artístic, ja que la majoria d'ells provenen d'una planxa litogràfica que l'artista dissenyà, si més no, hi trobem l'empremta creativa de l'artista.

La galeria Joan Gaspar al llarg dels anys noranta va realitzar cartells de les exposicions que presentava, com ho havia fet anteriorment la Sala Gaspar, que pionera de l'art d'avantguarda va donar a conèixer artistes de renom internacional: Braque, Calder, Picasso, Tàpies, Clavé, Alfaro, Miró, etc, L'exposició que presenta ara la Galeria Joan Gaspar és un recull de cartells d'algunes d'aquelles exposicions que varen fer història; exposicions que s'inicien amb l'arribada de Picasso a Barcelona el 1961, i acaben amb les primeres de la Galeria Joan Gaspar els anys 90.

L'exposició està complementada per una selecció de cartells que tot i no formar part d'aquestes galeries, tenen en comú l'esperit innovador del moment i l'ànsia de conèixer el que es coïa més arreu del món.

Banner-LS-180x180300x300

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88