banner_aire_bonart_horitzontal

Exposicions

La Fundació Mapfre presenta la fotografia d’Emmet Gowin

La Fundació Mapfre presenta la fotografia d’Emmet Gowin
bonart madrid - 28/05/13

La Fundació Mapfre exposa del 28 de maig a l’1 de setembre l’exposició de fotografia Emmet Gowin a la sala Azca de l’Av. General Peron, 40 de Madrid. L’exposició, amb gairebé 180 obres, constitueix la més ample retrospectiva del nord-americà Emmet Gowin i es tracta de la primera mostra que es realitza a Espanya d’un dels fotògrafs més originals i influents dels últims anys. Dins de la selecció d’obres de la mostra s’exposen les fotografies aèries realitzades per Gowin sobre terres andaluses, que han estat creades per l’ocasió.  

Emmet Gowin va començar la llicenciatura d’Arts Gràfiques a Richmond. Es va apassionar per diverses manifestacions artístiques i va cultivar amb entusiasme el dibuix i la pintura. No obstant, no va trigar més que uns mesos en donar-se compte de que la fotografia era el mitjà que millor el permetria incorporar l’atzar i allò inesperat, amb les il·limitades possibilitats creatives que això implica. Les seves primeres influències fotogràfiques les va rebre a través de llibres i catàlegs de grans noms com Robert Frank, Henri Cartier-Bresson, Eugène Atget o Walker Evans. Però només dos anys després de començar a treballar amb la seva primera Leica, una càmera de 35 mm adquirida el 1962, Gowin es va plantejar la necessitat de crear el seu propi estil.

A la imatge, detall de “Edith, Chincoteague”, Island (Virginia), 1967. Gelatina de plata. © Emmet Gowin. Cortesia Pace/MacGill Gallery, Nova York.

thumbnail_arranzbravo. general 04-2014GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90