Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Notícies

Restauració de sis pintures del fons d’Art de la Diputació dipositat al Museu d’Art

Restauració de sis pintures del fons d’Art de la Diputació dipositat al Museu d’Art
bonart girona - 28/05/13

El 28 de maig s’ha presentat al Museu d’Art de Girona la restauració de sis pintures del Fons d’Art de la Diputació de Girona. Es tracta d’obres executades al segle XIX per alguns dels màxims exponents de la pintura catalana de tombant de segle: Josep Duran, Antonio Graner, Manel Pigem, Modest Urgell, Fèlix Urgellès i Joaquim Vayreda. Amb la voluntat de salvaguardar i conservar el patrimoni cultural de la seva propietat, la Diputació de Girona inverteix cada any una petita partida per a la restauració de les peces que requereixen més protecció. Aquestes activitats de conservació són supervisades per l’àrea de Conservació-Restauració del Museu d’Art de Girona, de la qual és responsable Elena Boix. En aquest cas, la restauració de les sis peces l’ha portat a terme Ester Horno, la qual, al llarg de tres mesos, hi ha estat treballant amb la supervisió d’Elena Boix per tal d’aconseguir-ne una correcta lectura estètica i assegurar-ne una bona conservació en el futur.

El vicepresident de la Diputació de Girona Xavier Soy; el director del Museu d’Art de Girona, Jaume Bernades, i la restauradora Ester Horno han estat els encarregats d’explicar en què ha consistit aquesta restauració.

Obres restaurades: Fèlix Urgellès, Voltants de Girona, 1878. Oli sobre fusta; Antonio Graner, La Barca, 1850-1900. Oli sobre tela; Joaquim Vayreda, Paisatge, 1877. Oli sobre tela; Manel Pigem, Fajol a Santa Pau. Oli sobre tela; Joaquim Vayreda, Lliçó de cant pla, 1871. Oli sobre tela i Josep Duran, Hisenda casolana, 1879. Oli sobre tela.

(Foto Miquel Millan).

Impremta Pages - banner-180x178thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90