Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Exposicions

L’agricultura de proximitat al Palau Robert

L’agricultura de proximitat al Palau Robert
bonart barcelona - 13/06/13

Una exposició al Palau Robert reivindica el valor de l’agricultura de proximitat o agricultura periurbana des del punt de vista econòmic, social i paisatgístic, i alhora proposa una reflexió sobre la relació que manté el camp amb la ciutat i el territori metropolità. La mostra Del camp al mercat. El valor de l’agricultura de proximitat es pot visitar al Jardí i a la Sala 4 de les Cotxeres del Palau Robert, del 21 de juny al 15 de setembre del 2013.

L’exposició l’organitza el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, amb el suport del Departament de la Presidència i el patrocini de Caprabo. Els comissaris de la mostra són el Grup d’Investigació Habitar de la Universitat Politècnica de Catalunya, i  la productora Curt Ficcions. L’acte inaugural tindrà lloc el 20 de juny amb la presència del conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, a les 19 hores.

Els ciutadans poden descobrir, amb la visita a aquesta mostra, l’espai agrícola productiu dels afores de les grans ciutats, els avantatges dels circuits curts de comercialització i de consumir productes locals i de temporada, i també el valor d’aquestes àrees verdes per a la conservació del paisatge. La proposta expositiva,  posa en relleu que el camp i la ciutat no són realitats separades; el camp es mostra com un element més de la ciutat, present en la quotidianitat a través del menjar.

També cal destacar el valor del camp en l’economia productiva i el desenvolupament rural, necessari per aconseguir el reequilibri territorial. Un missatge que cal tenir en compte en una conjuntura de crisi per al sector agrícola, com es posa de manifest en el fet que a Catalunya han desaparegut 4.286 explotacions agràries entre el 2007 i el 2011.

L’exposició s’inspira en el documental Plou i fa sol, dirigit per Pere Joan Ventura i produït per Curt Ficcions Curt Produccions i Televisió de Catalunya, que s’emetrà el mateix dijous 20 de juny, a les 22.35 hores pel Canal 33, dins l’espai El documental i també a l’exposició.  Plou i fa solexplica com Barcelona, com totes les grans metròpolis, necessita cada dia milions de tones d’aliments per abastir la seva població. El documental analitza la immensa fractura entre la producció i el consum d’aliments, i reivindica l’agricultura de proximitat.        

L’exposició es desenvolupa en cinc parades al Jardí i un altre espai a la Sala 4 de les Cotxeres. Textos, gràfics, imatges, dades estadístiques i productes del camp conformen l’exposició.

canal-mnactec-180-180thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88