FCC-Segell-banner4
La Galeria Sicoris homenatja Antonio Bernal i \

Exposicions

La Galeria Sicoris homenatja Antonio Bernal i "El Capitan Trueno"

bonart barcelona - 14/06/13
Impremta Pages - banner-180x178Baner_ProustMarsans_Bonart_360x356

La galeria Sicoris del carrer París, 160 de Barcelona presenta fins al 31 de juliol una exposició d'homenatge a Antonio Bernal (l’Hospitalet de Llobregat, 1924). La mostra vol ser un homenatge al Capitan Trueno, una  de les creacions més exitoses de l'escola de còmic de Barcelona que ha  transcendit el món de la historieta il·lustrada fins instal·lar-se en l'imaginari col·lectiu de vàries generacions.


El Capità és un personatge fictici d’ascendència nobiliària catalana que els  seus creadors van situar en ple segle XII, en època de la tercera Croada, i que  el van fer ser amic o conegut de personatges reals com Ricard Cor de Lleó, Gengis Khan  o Saladí. Es mou per tot el món i coneix tant els víkings com el  mongols, els tibetans o els regnes negres africans. El capità i els seus amics  fidels, el forçut Goliath i el jove Crispí, són herois sense cap poder  sobrenatural, lluny dels models d’herois nord-americans o asiàtics que s’imposen  avui en dia. Basen les seves accions en la intel·ligència i l’audàcia, a més  d’en un codi moral de valors on els drets humans i la democràcia hi tenen uns  papers preponderants. En la majoria d’aventures, els poders dictatorials o  irracionals no hi surten gaire ben parats.


Aquestes aventures han resistit molt bé el pas del temps perquè tenen una gran  qualitat tant en els seus guions com en la majoria de dibuixos que les han  presentat als ulls dels lectors. Dins del col·lectiu de dibuixants que han donat vida a l’heroic capità, les portades de l’Antonio Bernal són pel seu domini  colorístic, pel gran coneixement de dibuix anatòmic i per l’acurada perspectiva  una de les referències més importants i reconegudes per a la iconografía del personatge.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-