0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Exposicions

"Transferències" amb Fullana, Lliteras i Mímica al Casal Solleric

\
bonart palma - 14/06/13

El cicle Transferències arrenca amb una exposició triple a la Zona Base del Casal Solleric i es podrà visitar fins al 30 de juny.

Els artistes Bel Fullana (Manacor, 1985), Esperança Lliteras (Porreres, 1968) i Vesna Zorka Mímica (Santiago de Xile, 1950) treballen a través de les seves creacions l’impacte del present en el futur i analitzen les transformacions culturals que es deriven de cada moviment geopolític.

Carlos Jover, comissari de la mostra juntament amb Asun Clar, explica com actualment els artistes occidentals investiguen de nou els camps de la bellesa i la poesia de les ombres sense deixar-se afectar pels postulats artístics forjats després de les guerres mundials del segle XX. Així doncs, per Jover aquests creadors actuen com a agents dobles, “faciliten el canvi de cicle, però alhora, com a víctimes que creuen en el futur, saben que, com més de pressa es produeixi l’ocupació, més aviat cauran les cauteles del conquistador”. A partir d’aquest moment “començarà la seva tasca per tornar-nos el futur que ens pertany”.

Bel Fullana presenta Cotton Candy ies fa ressò del fenomen japonès del burusera –consistent a adquirir calces de segona mà acompanyades normalment de fotografies– i que ara arriba a la Xina.

Context, la intervenció d’Esperança Lliteras, recupera el silenci, la poètica i el simbolisme oriental, tot donant un doble sentit al vocable context; un personatge que habita un paisatge amb text.

Finalment, Vesna Zorka Mímica, a Blow your mind, indaga l’analogia entre univers i cervell humà que impregna tota la filosofia oriental, i en concret el Tao.

Un cicle que vol començar pel final com una forma de manifestar la fe en el futur.

 A la imatge, "Context" d'Esperança Lliteras.
JP_Bonart-180x180-Online_Nial nou-180x178

Et poden
Interessar
...

DP_Bonart-1280x150px