Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Exposicions

"Mysteria: els secrets desvelats" al Museu del Modernisme Català

\
bonart barcelona - 26/12/13

El Museu del Modernisme Català presenta la seva primera exposició temporal, Mysteria: els secrets desvelats, que es podrà visitar fins al 23 de febrer del 2014.

Mysteria sorgeix d’un projecte de recerca amb la col·laboració d’Actio, Art i Ciència, de la Universitat Politècnica de Catalunya. L’exposició mostra l’anàlisi de reflectometria infraroja a què s’han sotmès una selecció de quadres de la col·lecció del museu.

El Museu del Modernisme Català arrenca amb una proposta interessant de la seva línia d’exposicions temporals. El projecte de col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya transmet un interès per endegar propostes acurades.

Un treball que conjuga la tècnica i l’art amb l’objectiu de descobrir la història del quadre i, per tant, de l’art.

Les capes, els retocs i les àrees repintades són també part de la històra del quadre. A través del seu desvelament podem descobrir els assajos, els passos enrere i endavant de l’artista, la seva capacitat de rectificació, d’afegir o eliminar elements per arribar a la composició pictòrica més òptima.

Les obres de Laureà Barrau, Pere Borrell, Joan Brull, Gaspar Camps, Ramon Casas (3 obres), Josep Cusachs, Baldomer Galofré, Joan Llaverias, Roman Ribera i Antoni Utrillo s’han sotmès a aquest estudi. El resultat dels infraroigs ens permetran descobrir allò que hi ha a sota de les capes pictòriques. Una valuosa informació sobre una manera inusual i fascinant de la personalitat i el caràcter, de vegades atrevit i a voltes perfeccionista, dels protagonistes del modernisme.

A la imatge, detall de "Interior a Sant Benet de Bages" de Ramon Casas.

Eude, genericNial nou-180x178

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88