Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Notícies

La Fabra i Coats acull la factoria i el magatzem de joguines dels Reis d’Orient

La Fabra i Coats acull la factoria i el magatzem de joguines dels Reis d’Orient
bonart barcelona - 26/12/13

El 27 de desembre a les 17.30 h, comencen les jornades de portes obertes de la Factoria dels Reis Mags a la Fabra i Coats (c. Sant Adrià, 20). La Fàbrica de Creació Fabra i Coats acollirà, per segon any i durant vuit dies, la Factoria dels Reis d’Orient. Es podrà visitar del 27 al 31 de desembre, i del 2 al 4 de gener, entre les 17.30h i les 20.30 h.

Diverses naus de la Fabra i Coats es transformaran aquests dies en el centre d’operacions de ses majestats des d’on els regals es distribuiran per totes les cases de Barcelona. Qui visiti la Factoria aquests dies podrà comprovar com els operaris ajudants dels reis treballen per acabar de recollir totes les cartes a l’oficina central de correus, continuen fabricant joguines a la cadena de muntatge i empaquetant-les perquè tots els regals estiguin a punt per la nit de reis. Els finestrals dels tres pisos de la façana d’accés a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats s’il·luminaran de colors per deixar entreveure els milers de regals del magatzem reial. Enguany també es podrà visitar l’interior de la Factoria on els operaris ajudants dels Reis d’Orient explicaran als nens i nenes com fan aquesta feina; arribaran els carregaments de carbó, tota la fàbrica es mobilitzarà per trobar algun regal extraviat...

Aquesta proposta artística que l’any passat va guanyar dos Premis FAD és obra de l’artista Xevi Bayona, i el col·lectiu Las Gardenias. Un projecte de l’Institut de Cultura de Barcelona en col·laboració amb el districte de Sant Andreu.

Xevi Bayona (Olot, 1982), va guanyar dos premis FAD 2013 amb El Magatzem dels Reis Mags. És professor d’arquitectura a la Universitat de Girona (UdG) i compagina el treball de projectista amb les intervencions efímeres, la fotografia i el disseny gràfic.

El col·lectiu Las Gardenias treballa entorn de l'espai i les tècniques expositives, desenvolupant i col·laborant en projectes que fomenten la difusió de la cultura i l'art. Han signat projectes pel Museu FC Porto a Portugal, per ‘Món Llibre’ a Barcelona i pel Magatzem del Reis Mags del 2013.

Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal