BannerFCC_Bonart

Exposicions

Sabine Weiss i Chema Madoz a la Galeria Cadaqués

Sabine Weiss i Chema Madoz a la Galeria Cadaqués
180x180-catBanner-Eggleston-180x180px_v1-cat
Del 20 al 29 de setembre de 2019, InCadaqués esdeveniments fotogràfics exhibeix una selecció de fotògrafs convidats per a la seva tercera edició. Durant 10 dies, exposicions, reunions, tallers i classes magistrals s'organitzen amb artistes en diversos llocs de la localitat.

Les dues exposicions destacades de la Galeria Cadaqués d'Huc Malla són la de la fotògrafa d'origen suís Sabine Weiss, titulada en passant i la de Chema Madoz.

En el cas de Sabine Weiss, membre de l'agencia rapho des de 1953, està associada a la línia de fotògrafs anomenats «humanistes» que fan història dels anys 50 i 60. Ha realitzat per a la revista Vogue nombrosos reportatges de moda, retrats de persones famoses i artistes (Giacometti, Braque, etc…). També col·laboradora a la premsa dels Estats Units i treballa en publicitat. Sabine Weiss assegura amb mestratge i sensibilitat el reportatge en color i blanco y negro en camps ben diversos.

Al margen dels encàrrecs, sempre ha fet fotos personals. Amb el temps es dedica quasi en exlusiva al reportatge blanc i negre que li permet expressar a través dels seus viatges aquest encontre de l'home i el seu univers, la plenitud de llum que l'obsessiona. instaurant diàlegs sense fi.

L'exposició de pas testimonia la mirada curiosa, tendra i divertida de la gran fotògrafa humanista en tot el món, entre 1949 i 1996.

Pel que fa a Chema Madoz, considerat un dels fotògrafs espanyols contemporanis més destacats, exposa un conjunt d'imatges en blanc i negre d'objectes que combinen allò quotidià amb una percepció il·lusòria de la realitat. Fotografies que generen jocs de la imaginació, paradoxes i metàfores que permeten a l'artista crear el seu propi món, sempre impregnat d'una fina ironia. L'any 1999 Chema Madoz fou guardonat amb el Premi Nacional de Fotografia del Ministeri de Cultura.

A la imatge, obra de Sabine Weiss.
Anna Carreras i Aubets

Anna Carreras i Aubets (Barcelona, 1977) és filòloga i escriptora. Col·labora habitualment a la premsa (El Punt, Gidona) i fa de crítica literària (Núvol, Ara Llegim). Compagina la traducció i la crítica d'art amb la creació personal. És autora de les novel·les Camisa de foc, Tot serà blanc, Unes ales cap a on, Ombres franceses, Fes-me la permanent, L'ull de l'escarabat i Halley 2042, i de diversos assaigs sobre la postmodernitat. 

Et poden
Interessar
...