banner-1280x150-gene

Convocatòries

Javier Pividal guanya el Premi “La paraula pintada” de la Fundació Ankaria

Javier Pividal guanya el Premi “La paraula pintada” de la Fundació Ankaria
bonart madrid - 14/02/14

Javier Pividal (Cartagena, 1971), amb el seu projecte Ecrire en blanc, ha resultat guanyador de la primera edició del Premi La paraula pintada, convocat per la Fundació Ankaria per impulsar la creació de llibres d'artista i promoure la seva difusió entre el públic.

El jurat, del que han format part el president de la Fundació Ankaria, Ricardo Martí Fluxá, i els patrons Saleta Rosón i Jaime Mairata, juntament amb el director de la Fundació Picasso-Museu Casa Natal (Màlaga), José María Lluna, i el director de Galeria Múltiple, Ramón Mazaruela, ha destacat del projecte guanyador la seva originalitat i profunditat, mentre que proposa una indagació sobre els límits de l'escriptura i la seva capacitat per desplegar sensacions estètiques, i la seva alta qualitat formal, que deriva d'un complet domini de les tècniques del gravat.

La primera convocatòria del premi La paraula pintada ha constituït un autèntic èxit de convocatòria, després d'haver rebut 246 propostes procedents de tots els racons del món. En concret, 138 van ser datades a Espanya, 50 en diferents països d'Europa i 78 van arribar de la resta del món.

El premi implica l'adquisició d'obra de l'artista per part de la Fundació Ankaria, per passar a formar part de la seva col·lecció. Així mateix, el projecte de Pividal formarà part de la mostra La Paraula pintada: llibres d'artista a Espanya, que després de la seva exhibició el passat mes de juny a la sala d'exposicions de l'Ajuntament de Pozuelo de Alarcón, recorrerà aquest any noves seus.

El projecte de llibre d'artista Ecrire en blanc va ser realitzat en 2010 i consta d'una edició de 20 exemplars, amb 8 peces cadascuna de 450x325 mm. La seva tècnica de realització ha estat fotolitografia i intervenció sobre paper Incisioni 310.

Javier Pividal al·ludeix al seu projecte Ecrire en blanc com una sort de “escriptura sostractiva, neutra, singular, que s'utilitza per escriure el que no pot ser descrit”. Seria, al seu judici, una “escriptura blanca com un iceberg que es transforma en imatge de la mateixa manera que el cos es converteix en paraula”.

SS_Bonart-180x180-Onlinebanner-oro-180x180-gene

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90