M-CCX-TESLA-Banner-817x68px-CAT
La Diputació acosta el patrimoni cultural als escolars gironins

Notícies

La Diputació acosta el patrimoni cultural als escolars gironins

bonart girona - 14/02/14
Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AWBaner_Claramunt_Bonart_360x356

La Diputació de Girona ha aprovat novament la convocatòria de subvencions per al programa Indika, que té com a objectiu acostar el patrimoni cultural als escolars de les comarques gironines. L’entitat assumirà fins a un 70 per cent del cost de les activitats realitzades per les escoles durant els cursos 2014- 2015 i 2015-2016. Indika s’inclou dins dels Programes Pedagògics i Divulgatius de la institució, els quals estan dedicats a fomentar el patrimoni cultural i l’educació mediambiental.


El vicepresident de la Diputació i diputat de l’Àrea de Cooperació Local, Cultural i d’Acció Social, Xavier Soy, va recordar que el programa té un objectiu triple: donar suport a les escoles i les famílies per fer activitats fora del centre; ajudar els museus, com a suport extra a la Xarxa de Museus, i donar a conèixer el potencial cultural de Girona.


Els destinataris d’aquestes subvencions són els centres especialistes en la pedagogia del patrimoni cultural, encara que els beneficiaris finals són els escolars. El programa «Indika» vol acostar les escoles i els centres que treballen en la interpretació del patrimoni cultural per tal de fomentar la sensibilització i la responsabilitat dels alumnes en relació amb aquest tipus de patrimoni.


Durant el curs passat, més de 22.000 escolars de la demarcació van poder realitzar activitats relacionades amb el patrimoni cultural local.A part d’«Indika», els altres programes pedagògics que ofereix la Diputació són els següents: «Tallers ambientals», «Del mar als cims», «La sardana a l’escola», «Redescoberta», «Descoberta de l’entorn natural a l’escola», «Els secrets de les vies verdes», «El Montseny a l’escola» i «Això pinta bé». Durant el curs passat, prop de 40.000 escolars de la demarcació van poder realitzar activitats subvencionades per la Diputació.


Es pot sol·licitar participar en el programa Indika fins al dia 21 de març de 2014. La convocatòria ja es pot consultar al Butlletí Oficial de la Província de Girona o el web corporatiu http://www.ddgi.cat/recursosPedagogics 

Et poden
Interessar
...